web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

PLDM acceptă să ia parte la negocieri, însă cu trei condiţii. Una dintre ele îl vizează direct pe Andrian Candu

Liviu G. Stan 18 noiembrie 2015 0

 

După ce Iurie Leancă, liderul PPEM, şi Mihai Ghimpu, şeful liberalilor, au lansat ieri apeluri insistente către PLDM de a veni la masa negocierilor pentru alianţa de guvernare, libera-democratii au oferit un răspuns.

Sursă foto: economica.net

Sursă foto: economica.net

PLDM susţine în continuare că principalul responsabil pentru criza politică, socială şi economică din Republica Moldova este partidul condus de Marian Lupu, PDM, însă libera-democraţii sunt, totuşi, dispuşi să se aşeze la masa de negocieri, dacă democraţii vor accepta cele trei pre-condiţii care au fost aprobate de Biroul Politic al PLDM.

Prima pre-condiţie este ca viitorul premier să fie neafiliat politic şi să dispună de dreptul de a avea „ultimul cuvânt” în privinţa componenţei cabinetului de miniştri şi sub aspectul remanierilor.

A doua pre-condiţie este alegerea unui preşedinte al Legislativului care să nu fie partener de afaceri sau afiliat unor „persoane controversate”. În acest sens, PLDM face aluzie la relaţia dintre actualul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, şi oligarhul Vladimir Plahotniuc, principalul finanţator al PDM.

Cea de-a treia pre-condiţie impusă de liberal-democraţi vizează depolitizarea şi scoaterea de sub comandă politică şi oligarhică a organelor de drept, a sistemului juridic şi a instituţiilor anticorupţie.

”Nu mai poate fi tolerat și ascuns sub preș sistemul autoritar și corupt care ține în captivitate instituțiile statului. Trebuie demontat și edificat un nou sistem”, se menţionează în declarația PLDM, dată citirii de preşedinterele interimar al formaţiunii, Valeriu Streleţ.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »