web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Moni Stănilă: Astăzi, Europa și România vor să vadă reforme înainte să plătească

Iulia Modiga 18 noiembrie 2015 0

 

Ceea ce fostul premier al României, Victor Ponta, anunțase, a dus la îndeplinire președintele României, Klaus Iohannis. Victor Ponta a atras atenția celor de la Chișinău că în cazul în care vom pierde guvernul proeuropean nu vom mai primi împrumutul din partea României. Iohannis a respins împrumutul promis Moldovei motivând că în lipsa unui guvern în Moldova, România nu are siguranța că vor fi urmate reformele proeuropene începute.

romania-cerinte

Deși am înghițit în gol o dată când Ponta a făcut respectivul anunț și încă o dată când Iohannis l-a dus la îndeplinire, se pare că politicienii noștri au devenit un pic mai conștienți. Dacă nu primim bani, colhozul se prăbușește, iar brigadierii vor rămâne pe drumuri. Astfel, vor nu vor, trebuie să se adune și să mai dea un fâs de alianță fiindcă știu ei bine, dacă statul ajunge în imposibilitate de plată, se va întâmpla ca în 2001. Iar pentru ei nu se va mai face niciodată un aprilie 2009.

Acum cel mai trist e următorul aspect. Suma pe care Shor i-a plătit-o lui Filat e aproape de două ori mai mare decât împrumutul promis de România. Averile lui Voronin și Plahotniuc depășesc bugetul pe mulți ani al țării noastre. Dar noi stăm și ne dăm cu capul de pereți că fără împrumuturi ne ducem pe copcă.

E bine că România forțează mâna partidelor pro avere proprie de la noi. Europa și-a oprit de multă vreme o parte importantă de finanțări. S-au săturat toți de minciunile parlamentarilor noștri. Dacă până acum și Europa, și România, plăteau ca să vadă reforme, astăzi vor să vadă reforme înainte să plătească. Poate „ai noștri” vor face totuși un guvern. Ca să nu ne trezim iarăși cântând imnul Rusiei. Că proeuropenii sunt niște hoți e clar, dar la fel de clar e că tot hoți sunt și prorușii. Și cum am mai spus, singura noastră salvare e să îi punem pe toți guvernanții la lucru cu sulița în coaste. Altfel, vom strânge cureaua până o vom strânge în jurul gâtului.

Citiți articolul integral în ziarul Timpul.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »