web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Deutsche Welle: Catastrofă umanitară în Rep. Moldova! Spitalele nu mai au bani de medicamente

Liviu G. Stan 24 noiembrie 2015 0

 

„Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară”, scrie Deutsche Welle, analizând felul în care instabilitatea politică de la Chişinău afectează drepturile elementare ale populaţiei de peste Prut. 

farmacie

Una dintre cele mai afectate sectoare ale societăţii este sistemul medical. Conform sursei citate, multe spitale din Republica Moldova nu mai primesc pacienți întrucât nu mai au bani pentru medicamente. Totodată, au apărut restanțe şi la plata salariilor unor bugetari, iar printr-o rectificare bugetară, operată de Legislativul de la Chişinău, au fost oprite lucrările de construcție la gazoductul Ungheni-Chișinău, ce avea ca scop reducerea dependenței energetice a Republicii Moldova de Rusia.

Tot pe marginea problemei din sistemul medical, ministrul în exerciţiu al Finanţelor, Anatol Arapu, spune că datoria față de spitale se ridică la aproape jumătate de miliard de lei moldovenești, iar bani la buget nu sunt. De asemenea, Ministerul Sănătății a anunțat că, din cele 40 de spitale din Republica Moldova, doar 11 mai au resurse financiare, restul aflându-se în situația de a nu mai avea niciun ban până la sfârșitul anului.

Deutsche Welle mai scrie că situaţia din Republica Moldova va fi luată în discuție la următoarea sesiune plenară a Parlamentului European, acest punct fiind introdus pe agenda dezbaterilor la inițiativa președintei grupului Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică (European United Left/Nordic Green Left; GUE/NGL), Gabi Zimmer.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »