web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

La solicitarea UE, autoritățile de la Chișinău și cele de la Comrat fac echipă comună

Iulia Modiga 26 noiembrie 2015 0

 

Prima reuniune a grupului de lucru al Parlamentului Republicii Moldova și Adunării Populare a Găgăuziei va avea loc în decembrie. Anunțul a fost făcut de președintele Legislativului, Andrian Candu, care a precizat că autoritățile de la Chișinău sunt deschise dialogului cu Comratul.

Sursă foto: moldova.org

Sursă foto: moldova.org

Grupul de lucru cu privire la armonizarea legislației naționale cu cea a autonomiei va fi menținută de Inițiativa de gestionare a crizelor, inclusiv la nivel de expertiză, a spus Andrian Candu.

Procesul de armonizare a legislației nu se va întâmpla într-o săptămână, dar începutul este promițător. Prezența guvernatorului Irina Vlah de la Bruxelles, președintele Adunării Naționale, Dmitri Konstantinov la tribuna principală a Parlamentului Republicii Moldova, Legea cu privire la scutirea de taxe vamale de mărfuri importate pentru construcția unei grădinițe în satul Cișmichioi – toate acestea arată interesul Chișinăului de a rezolva probleme regionale, inclusiv problema autonomiei găgăuze”, a explicat președintele Parlamentului de la Chișinău, citat de Gagauzinfo.md.

Potrivit sursei citate, Andrian Candu i-a solicitat comisarului european Corina Crețu, în discuțiile de la Bruxelles, să sprijine ideea de a folosi fondurile europene pentru dezvoltarea proiectelor regionale în Găgăuzia.

Recent, bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah, alături de președintele Parlamentului, Andrian Candu, au efectuat o vizită la Bruxelles unde au discutat despre „importanța dialogului și a comunicării”.

Președintele CMI Martti Ahtisaari, a declarat în acest context că stabilirea păcii este un proces permanent, o muncă de echipă, care nu poate fi rezumată la adoptarea unei rezoluții sau declarații. „O pace sustenabilă nu înseamnă absența violențelor, ci posibilitatea societăților de a se dezvolta și a trăi în bunăstare. Fără suportul parlamentelor nu poate fi construită o pace incluzivă și sustenabilă”, a menționat Martti Ahtisaari.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »