web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Invitația Acțiunii 2012 către Cancelaria prezidențială a lui Iohannis. Rep. Moldova, subiectul invitației

Iulia Modiga 26 noiembrie 2015 1

 

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a lansat o invitație către Cancelaria prezidențială a președintelui României, Klaus Iohannis, de a se așeza la masa discuțiilor pe marginea subiectului Republicii Moldova.

dezbatere-parlament-1-decembrie-1918-ziua-reintregirii-nationale

Cerem să avem o întâlnire nu doar noi, Acțiunea 2012, ci socitetatea civilă și experții, cu membrii Cancelariei prezidențiale care se ocupă de Republica Modova. Lansez cu acest prilej o invitație publică: să discutăm subiectul Republica Moldova cu oamenii specializați din Cancelaria prezidențial și cu grupul intraparlamentar Prietenii Unirii”, a declarat George Simion în cadrul unei dezbateri organizate la Parlamentul de la București, de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și Clubul Militar Român de Reflecție Euroatlantică.

În luna iulie, tineri din Republica Moldova au pornit pe jos în Marșul lui Ștefan cel Mare, din Chișinău, spre București. Aceștia i-au adresat președintelui Klaus Iohannis o scrisoare, prin care l-au anunțat că vin la Cotroceni și că așteaptă să fie primiți acasă.

Redăm scrisoarea integrală a tinerilor care au parcurs pe caniculă, dar și pe furtună, o distanță de sute de kilometri, pe jos:

Domnule Președinte,
În aceste zile, mai mult ca oricând, ne adresăm în primul rând Dumneavoastră, dar în același timp, fiecărui membru al Guvernului, fiecărui parlamentar în parte, tuturor președinților partidelor politice, pentru a ne fi alături.
Suntem în toiul unei acțiuni grele, prin care am vrut să arătăm Țării cât de mult înseamnă pentru noi și că setea noastră de reîntregire nu a fost oprită nici de sutele de mii de deportări și crime din perioada sovietică, darămite acum, când avem dreptul la libera exprimare.
Am mers spre Țară 20-30 de kilometri pe zi. Am mers în caniculă, pe temperaturi de 40 de grade; acum, când vă scriem această scrisoare, tocmai continuăm marșul pe furtună. Nu ne va împiedica nimic să ajungem la București: sâmbătă la 10:00 trecem Prutul pe jos la podul feroviar de la Ungheni, iar duminică la ora 14:00, prietenii sau simpli bucureșteni care nu au uitat de noi ne așteaptă în Piața Universității.
Noi n-am vrut să fim așteptați. Când revii acasă des, mama nu te mai întâlnește cu masa întinsă, ci te ceartă de ce n-ai spălat cana după tine când ai plecat. Domnule Președinte, noi vrem să ne certați că n-am spălat cana, nu mai vrem să fim așteptați. Suntem tineri, suntem entuziaști, e adevărat. Dar suntem o mie care gândim la fel. Fiecare dintre noi are cel puțin părinții, frații, verișorii și vecinii care gândesc la fel. Domnule Președinte, noi suntem doar 3 milioane peste Prut.
Ce vrem să vă rugăm, Domnule Președinte, este să nu uitați nici Dumneavoastră de noi. Știm că sunteți un om foarte ocupat, care are griji foarte mari pe cap, dar duminică ajungem la București pentru a vă transmite Dumneavoastră, ca reprezentant al poporului român, dorința de Unire a românilor basarabeni, exprimată în Apelul Marii Adunări Naționale din 5 iulie de la Chișinău, și mesajele venite de la oamenii simpli din satele și orașele Republicii Moldova cu care ne-am întlnit în marșul nostru pedestru. Vă scriem Dumneavoastră.
Drumul nostru lung ne-a făcut fericiți, nu ne așteptați ca pe niște oaspeți, noi nu mai avem ce să oferim, decât pe noi înșine Maicii Românii. Știm că rigorile diplomatice nu vă permit mai multe, dar vă rugăm, domnule președinte, să ne primiți măcar cu o strângere de mână și un cuvânt bun, cum ați făcut-o când ne-am văzut la Chișinău.Semnat: Copiii înstrăinați ai neamului românesc, care își caută drumul spre revenirea acasă”.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

 1. Anica DinDeal 26 noiembrie 2015 at 19:29 - Reply

  Unica Soluție –
  Alegerea Urgentă la Chișinău
  a unei Adunări Constituante
  din 51 de aleși care să
  Re-Stabilirea Actului Unirii pt. TOTDEAUNA
  a Basarabiei cu Patria-mamă România,
  votat de Sfatul Țării din Chișinău
  la 27 Martie 1918. Punctum !

Leave A Response »