web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Laura Codruţa Kovesi va evalua CNA şi CNI în cadrul unei misiuni de amploare trimise de UE la Chişinău

Liviu G. Stan 27 noiembrie 2015 0

 

Uniunea Europeană va organiza un exerciţiu de evaluare a Centrului Național Anticorupție din Republica Moldova, a Comisiei Naționale pentru Integritate, a Curții Constituționale, a Procuraturii Generale, a Institutului Național de Justiție, a Consiliului Superior al Magistraturii, a Curții Supreme de Justiție, a Ombudsmanului și a Ministerului de Justiție.

Sursă foto: paginaeuropeana.ro

Sursă foto: paginaeuropeana.ro

Decizia UE vine ca urmare a solicitărilor trimise de către Parlamentul şi Guvernul Republicii Moldova.

Primele misiuni vor începe în data de 30 noiembrie.

Scopul acestui exercițiu este evaluarea de către experții europeni, care vin de la instituții similare, a instituțiilor din Republica Moldova, pe care aceștia le vor vizita pentru ca mai apoi să le ofere și recomandări.

„Un număr indicativ de 15 experți vor fi implicați în această evaluare”, se arată într-un comunicat de presă al Delegației UE de la Chișinău.

Unul dintre experții care vizitează instituțiile din Republica Moldova va fi Laura Codruța Kovesi, Procuror General în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România.

Kovesi va efectua, în calitate de expert TAIEX, o misiune de evaluarea a Centrului Național Anticorupție și a Comisiei Naționale de Integritate.

„Scopul final al acestui exercițiu este de a oferi sfaturi și recomandări privind structura și activitățile instituțiilor cheie ale statului de drept din Republica Moldova în trei domenii: procesul de reformă al sectorului justiție, sistemul anti-spălare de bani și sistemul anticorupție”, se mai arată în comunicatul de presă.

Exercițiul de evaluare este organizat în cadrul instrumentului Uniunii Europene TAIEX, în cooperare cu autoritățile din Republica Moldova.

Sfârşitul lunii martie 2016, aceasta este data la care se preconizează evaluarea instituţiilor de drept din Republica Moldova.

Recomandările-cheie vor fi discutate în cadrul unor mese rotunde publice.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »