web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Iohannis: Bucovina este o invitație pentru descoperirea României profunde

Iulia Modiga 28 noiembrie 2015 0

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a adresat un mesaj în contextul împlinirii a 97 de ani de la Unirea Bucovinei cu Regatul României.

Sursă foto: hotweek.ro

Sursă foto: hotweek.ro

Aniversăm astăzi 97 de ani de la unirea Bucovinei cu România și, totodată, celebrăm pentru prima oară şi “Ziua Bucovinei”, sărbătoare instituită prin legea adoptată luna trecută de Parlamentul României. După aproape un secol și jumătate de ocupație străină, Bucovina redevenea, la 28 noiembrie 1918, parte integrantă a ţării din care fusese ruptă în 1775. Indiferent de contextul politic, spiritul şi identitatea românească au dăinuit pe întreg ţinutul bucovinean. Este în primul rând meritul oamenilor, care nu au contenit să gândească, să simtă şi să trăiască româneşte în pofida tuturor vitregiilor la care i-a supus istoria”, a scris președintele României pe Facebook.

Iohannis a precizat că Bucovina ocupă un loc deosebit în istoria națiunii române și a conștiinței poporului român. „Este locul copilăriei şi tinereţii poetului naţional, Mihai Eminescu, dar şi spaţiul unde se află Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare şi mormintele domneşti de la Rădăuţi, Putna şi Suceviţa. Cu oamenii săi harnici ce preţuiesc și duc mai departe tradițiile şi obiceiurile populare, Bucovina este o invitaţie pentru descoperirea României profunde”, a apreciat președintele Klaus Iohannis.

Congresul General al Bucovinei adopta în unanimitate în urmă cu 97 de ani moțiunea privind unirea necondiționată a Bucovinei cu Regatul României.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »