web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Spectacol extraordinar de Ziua Naţională a României la Ismail, Bugeac

Iulia Modiga 30 noiembrie 2015 0

 

Un concert extraordinar dedicat Zilei Naționale a României a avut loc duminică, la Palatul de Cultură din Ismail (Sudul Basarabiei, regiune cunoscută ca Bugeac).

spectacol-extraordinar-ismail-ziua-nationala-a-romaniei

Spectacolul românesc a fost susținut de artiştii din Republica Moldova, Zinaida Bolboceanu şi naistul Igor Podgoreanu, alături de Ansamblul Folcloric DOR BASARABEAN, condus de Viorel Popescu, din satul Erdek-Burnu /Utkonosovka, fostul judeţ Ismail.

spectacol-extraordinar-ismail-ziua-nationala-a-romaniei

DOR BASARABEAN este unicul ansamblu folcloric românesc din Bugeac care, în ciuda interdicţiilor din partea autorităţilor ucrainene locale, poartă brâul tricolor, ca simbol al unităţii neamului românesc de pretutindeni.

Cu același prilej, în foaierul Palatului Culturii <<Taras Șevcenko>> din Ismail a avut loc vernisajul de acuarelă <<Satul natal>> al pictorului Anatolie Gherasimov, membru al UAP din Republica Moldova, originar din Hagi-Curda/Kamâșovka, raionul Ismail”, a precizat Anatol Popescu, președintele Asociației „Basarabia” a Românilor din regiunea Odesa, organizator al evenimentului.

Concertul s-a desfășurat cu sprijinul Institutului Cultural Român – Direcţia Românii de Pretutindeni şi Limba Română.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »