web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

O nouă biserică pentru românii din Valea Timocului

Iulia Modiga 30 noiembrie 2015 0

 

Duminică a fost binecuvântată biserica cu hramul Sfântul Proroc Ilie și Sfinţii Martiri Brâncoveni din Brezonic, cartierul orașului Bor din Valea Timocului.

Sursă foto: basilica.ro

Sursă foto: basilica.ro

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Daniil, Episcop al Daciei Felix, Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, Protopop al Daciei Ripensis și Vicar al Timocului, înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte Pr. Doru Ovidiu Ursu, Paroh al Borului și al Gorneanei, Pr. Antonie Isac, Paroh al Metoniței, Pr. Ștefan Șarampoi, Paroh al Șipicovei, Pr. Petru Hogea, Paroh al Negotinului și Pr. Ioan Mihai Mariuța, preot II la Bor, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie a acestei biserici și binecuvântarea ei prin stropire cu apa sfințită.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Boian a precizat că s-a lucrat mult pentru ridicarea acestui locaş de cult, atât ziua cât şi noaptea, iar în anotimpul de iarnă s-a lucrat chiar şi la o temperatură de -17 grade Celsius.

La final, Părintele Boian a oferit o cruce pectorală Părintelui Ovidiu în semn de încurajare pentru eforturile de care a dat dovadă la construirea acestei biserici. De asemenea, Părintelui Ioan Mihai i-a dăruit două icoane.

În cadrul evenimentului a avut loc și un program cultural cu ocazia serbării Zilei naționale a românilor de pretutindeni la care Corul Protopopiatului Daciei Ripensis Sfântul Mucenic Ioan Valahul  a cântat Balada Brâncovenilor, iar Iela Marianovici, cântăreață de muzică populară din Timoc, a interpretat un cântec autentic românesc.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »