web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Marea Unire, sărbătorită la Ungheni. Directorul Muzeului de Istorie: „Voi sunteţi ultima şansă…”

Liviu G. Stan 2 decembrie 2015 0

 

Împlinirea a 97 de ani de la Marea Unire a fost sărbătorită şi la Ungheni, printr-o acţiune culturală organizată de Mişcarea Civică Tinerii Moldovei la Muzeul de Istorie şi Etnografie. 

ungheni-vrem-unirea

În cadrul evenimentului, au fost premiaţi şi elevii din diferite instituţii de educaţie din oraşul Ungheni, care au scris eseuri despre Unire şi despre semnificaţia zilei de 1 decembrie.

ungheni-vrem-unirea

Elevilor li s-a oferit un set de cărţi din partea voluntarilor.

La finalul întâlnirii, toţi cei prezenţi au pornit într-un marş până la Monumentul „Troiţa martirilor neamului”, purtând un imens tricolor.

ungheni-vrem-unirea

„Cu ocazia împlinirii a 97 de ani de la MAREA UNIRE  din anul 1918, Tinerii Moldovei Ungheni țin să-i felicite pe cei care simt românește și nu uită să promoveze adevăratele valori ale neamului nostru românesc. Această zi este una marcantă în istoria noastră  națională si, astfel, echipa Tinerii Moldovei Ungheni, în parteneriat cu Muzeul  de Istorie și Etnografie al orașului Ungheni, a realizat o serie de activități, promovând  importanța zilei de 1 decembrie. Profesorii de istorie din toate liceele au avut grija ca elevii să vină pregătiți cu informație veridică la această activitate și, astfel, am avut parte de un recital de poezii, cântece, dar și eseuri pe măsură (…) Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română!”, a declarat Olguţa Ghimpu, coordonatoarea filialei Ungheni a Tinerilor Moldovei.

Directorul Muzeului, Vasile Iucal, s-a adresat tinerei generaţii: „Sunteţi ultima şansă de a lucra pentru reunirea neamului românesc. Să nu pierdem speranţa că acest lucru va fi realizat”.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »