web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Şevciuk a demis aşa-zisul „guvern” din regiunea transnistreană

Liviu G. Stan 4 decembrie 2015 0

 

 

Liderul separatiştilor de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a semnat un decret prin care a demis aşa-zisul „guvern” din regiunea transnistreană. 

Foto: InfoPrut

Foto: InfoPrut

Motivul demiterii îl vizează pe „premierul” regiunii, Tatiana Turan, care a câştigat un fotoliu de deputat în Sovietul Suprem.

Duminica trecută, Şevciuk a suferit o înfrângere usturătoare în scrutinul ilegal pentru Sovietul Suprem din regiunea transnistreană. Deputaţii afiliaţi liderului de la Tiraspol au fost zdrobiţi de candidaţii opoziţiei, 31 din cele 43 de mandate fiind câştigate de aceştia.

Partidul „Obnovlenie” a obţinut cele mai multe mandate.

Se vorbeşte de multă vreme despre căderea în dizgraţie a lui Evgheni Şevciuk faţă de autorităţile paternaliste de la Kremlin şi despre faptul că începând de anul trecut zilele şefului administraţiei separatiste sunt numărate „la bob”.

Analiștii ruși susțin că rezultatul de duminică demonstrează negru pe alb eșecul total al lui Evgheni Şevciuk şi dau ca sigură înfrângerea lui la viitoarele aşa-zise „alegeri prezidenţiale” din regiunea transnistreană.

De cealaltă parte, analiştii ucraineni consideră că rezultatul acestor alegeri demonstrează că regiunea transnistreană nu va mai reuşi să supravieţuiască mult timp ca entitate separatistă şi că va reveni în componenţa Republicii Moldova.

Specialiştii ucraineni dau şi numele viitorului lider de la Tiraspol care va lua decizia reintegrării fâşiei teritoriale secesioniste: comunistul Oleg Horjan.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »