web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Un nou proiect al României desfășurat cu succes în Găgăuzia

Iulia Modiga 4 decembrie 2015 1

 

Un proiect derulat cu succes de autoritățile de la București, cu sprijinul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și al unor specialiști de la Cluj, în parteneriat cu autoritățile de la Chișinău, dar și din Găgăuzia, s-a încheiat vineri.

liceul-teoretic-mihai-eminescu-din-comrat-1-decembrie-director-svetlana-stoinov

Proiectul „Limba română – de la „limbă de stat” la limbă de comunicare în UTA Găgăuzia, R. Moldova“, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni s-a finalizat cu o conferință organizată la Universitatea de Stat din Comrat, la care au participat consulul general al României la Cahul Ana Corfu și consulul Claudia Alexandru, notează ziarul Timpul. La eveniment au mai fost prezenți, din partea inițiatorilor proiectului, prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Adrian Cîrciumaru prodecan, conf. dr. Gina Necula şi conf. dr. Ionel Apostolatu, iar din partea beneficiarilor, Serghei Anastasov, primarul oraşului Comrat, Maria Ianioglo, decanul Departamentului de Cultură Națională din cadrul Universităţii din Comrat, şi un număr mare de cadre didactice.

Proiectul a fost finanţat de Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi s-a desfăşurat în perioada  iunie – decembrie, în baza protocolului de colaborare încheiat între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi și Direcţia Generală de Învăţământ din UTA Găgăuzia, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei din Republica Moldova.

Obiectivul general al proiectului a fost încurajarea şi sprijinirea utilizării limbii române ca limbă de instruire în şcoală şi limbă de comunicare în UTA Găgăuzia, Republica Moldova, prin înfiinţarea de clase pilot cu predare în limba română şi oferirea unui program de formare profesională cadrelor didactice specializate din unităţi de învăţământ (preşcolar şi primar) reprezentative din trei raioane ale UTA Găgăuzia – Comrat, Ceadîr-Lunga, Vulcăneşti.

În calitate de formatori au colaborat specialişti din cadrul Institutului Limbii Române ca Limbă Europeană al Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca – conf. dr. Elena Platon, directorul institutului şi asist. drd Antonela-Carmen Arieşan-Simion. Echipa a beneficiat de sprijinul consultantului din cadrul Ministerului Educaţiei din Republica Moldova, doctor în pedagogie, Angela Popovici, expert naţional în predarea limbii române ca limbă nematernă.

Proiectul s-a bucurat şi de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi prin profesorul pentru învăţământ primar, Liliana Scântei.
Consulatul General al României la Cahul a oferit cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni premii- Enciclopedia Limbii Române și Abecedare pentru profesorii de limbă română, precum și cd-uri și cărți cu povești pentru copii.

 

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. check it out 14 iunie 2018 at 05:12 - Reply

    I just want to say I’m beginner to blogs and definitely liked this blog site. Most likely I’m want to bookmark your blog post . You amazingly have fabulous article content. Thanks a bunch for sharing with us your website.

Leave A Response »