web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Liderul tătarilor din Crimeea: Găgăuzilor nu le va fi bine cu Rusia. În România, minoritățile trăiesc bine

Iulia Modiga 4 decembrie 2015 1

 

Liderul tătarilor din Crimeea, Refat Ciubarov, îi sfătuiește pe găgăuzi să nu mai mizeze pe relația cu Rusia și să se renunțe la discursul antiromânesc. Acesta argumentează că în România minoritățile trăiesc mult mai bine decât în teritoriile anexate de ruși.

Sursă foto: gagauzinfo.md

Sursă foto: gagauzinfo.md

Când a început agresiunea rusă în Crimeea am vorbit cu liderul găgăuz, fiindcă și la noi au venit rușii să-i susținem, oferindu-ne în schimb promisiunea unei vieți <<foarte bune>>. Noi le-am răspuns rușilor, că pentru a fi bine și frumos nu trebuie să vină în forță. Încerc să le spun prietenilor găgăuzi că nu fac bine ce fac, dar ei susțin că <<de frica românilor>> s-au dat cu rușii, ca nu cumva România să ocupe R. Moldova și odată cu ea și Găgăuzia. Dar eu le spun: <<mergeți și vedeți cum locuiesc tătarii din Crimeea și apoi mergeți să vedeți cum trăiesc tătarii din România>>. Glumind le spuneam că dacă tătarii din România ar fi trăit mai prost decât cei din Crimeea, i-am fi invitat la noi”, a declarat Ciubarov, care are interdicție de a intra în Crimeea pe o perioadă de 5 ani.

Liderul tătarilor a avertizat că Rusia este periculoasă pentru că vrea să își traseze limitele spațiale până unde dorește să își impună voința și că tătarii sunt, în acest context, susținători ai Ucrainei independente. „Pe noi ne-a deportat Stalin și aproape jumătate de secol acești oameni nu s-au putut întoarce în patria lor. Revenirea lor în Crimeea a coincis cu declararea independenței Ucrainei. La început, tătarii au avut probleme destul de complicate și cu guvernul de la Kiev, fiindcă acesta acorda mai multă atenție și mai multe drepturi rușilor din Crimeea decât nouă, dar de îndată ce Rusia a anexat Crimeea toți tătarii au devenit suporterii independenței și integrității Ucrainei”, a precizat Ciubarov într-un interviu acordat publicației România Liberă.

Vreau să vă spun că atunci când un popor îndrăznește să se opună Rusiei, acesta devine vrăjmașul ei. Dar nici găgăuzilor nu le va fi mai bine pe termen lung”, a apreciat Refat Ciubarov.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. fotograf iasi 6 decembrie 2015 at 11:21 - Reply

    Nu cred ca este minoritate sa o duca rău in romania .

Leave A Response »