web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Kievul a intensificat numărul forţelor militare la graniţa cu regiunea transnistreană

Liviu G. Stan 7 decembrie 2015 1

 

Autorităţile de la Kiev au sporit numărul militarilor pe segmentele de frontieră cu regiunea transnistreană şi Crimeea, cei doi pioni cu potenţial belicos ai Kremlinului din coasta Ucrainei. 

Sursă foto: helptheua.com

Sursă foto: helptheua.com

Potrivit agenţiei de presă TASS, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că au fost create şi unităţi care asigură securitatea în toate zonele de potențial pericol pentru teritoriul ţării sale, inclusiv dinspre Crimeea, anexată de Federaţia Rusă, și regiunea separatistă transnistreană.

De asemenea, Poroşenko a anunţat şi o creștere a bugetului pentru apărare în 2016 la 5% din Produsul Intern Brut (PIB), aproximativ 100 de miliarde de hrivne.

Până în prezent, şase valuri de mobilizare parţială au avut loc în Ucraina, iar în prima lună a anului viitor se anunţă cea de-a şaptea etapă, conform unui purtător de cuvânt al Statului Major al armatei ucrainene, Vladislav Seleznev. În decurs de un an, numărul militarilor din armata ucraineană practic s-a dublat, ajungând la un efectiv de 280.000 de oameni, indică cifrele făcute publice de Ministrul Apărării, Stepan Poltorak.

La ora actuală, în jur de 70.000 de militari sunt masaţi în zona liniei de demarcaţie din Donbas, teatrul de conflict dintre autorităţile centrale ucrainene şi rebelii pro-ruşi.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. view publisher site 14 iunie 2018 at 06:45 - Reply

    I just want to mention I am very new to blogging and site-building and definitely liked your page. Likely I’m going to bookmark your blog . You surely come with exceptional articles and reviews. Appreciate it for sharing your web page.

Leave A Response »