web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Evgheni Şevciuk, în cădere liberă, fără paraşută. Activiştii opoziţiei cer îndepărtarea sa de la putere

Liviu G. Stan 7 decembrie 2015 0

 

A început, oficial, debarcarea de la manetele regiunii transnistrene a liderului separatist Evgheni Şevciuk?

Sursă foto: kronpress.ro

Sursă foto: kronpress.ro

Reprezentanţi ai societăţii civile din stânga Nistrului şi activiști apropiați de partidul de opoziție Obnovlenie, cel care a obținut cele mai multe locuri în Sovietul Suprem de la Tiraspol, cer noilor deputați din regiunea transnistreană pentru ca aceștia să înceapă punerea sub acuzare a lui Evgheni Şevciuk şi îndepărtarea lui din funcţia pe care o deţine.

Aceștia își argumentează solicitarea prin faptul că, după alegerile „legislative” de la sfârşitul lunii noiembrie, reprezentanții puterii au început să facă presiuni asupra noilor deputați pentru ca aceștia să treacă de partea echipei lui Șevciuk, scrie dniester.ru.

Şevciuk a suferit o înfrângere usturătoare în scrutinul pentru Sovietul Suprem. Deputaţii afiliaţi liderului de la Tiraspol au fost zdrobiţi de candidaţii opoziţiei, 31 din cele 43 de mandate fiind câştigate de aceştia.

Se vorbeşte de multă vreme despre căderea în dizgraţie a lui Evgheni Şevciuk faţă de autorităţile paternaliste de la Kremlin şi despre faptul că începând de anul trecut zilele şefului administraţiei separatiste sunt numărate „la bob”.

Analiștii ruși susțin că rezultatul de duminică demonstrează negru pe alb eșecul total al lui Evgheni Şevciuk şi dau ca sigură înfrângerea lui la viitoarele aşa-zise „alegeri prezidenţiale” din regiunea transnistreană.

De cealaltă parte, analiştii ucraineni consideră că rezultatul acestor alegeri demonstrează că regiunea transnistreană nu va mai reuşi să supravieţuiască mult timp ca entitate separatistă şi că va reveni în componenţa Republicii Moldova.

Specialiştii ucraineni dau şi numele viitorului lider de la Tiraspol care va lua decizia reintegrării fâşiei teritoriale secesioniste: comunistul Oleg Horjan.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »