web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Rusia își ia mâna de pe regiunea transnistreană

Iulia Modiga 7 decembrie 2015 0

 

Rusia nu e sac fără fund în ceea ce privește finanțarea regiunii transnistrene. În 2015, Moscova a trimis autorităților de la Tiraspol de zece ori mai puțini bani decât în 2013.

Foto: InfoPrut

Foto: InfoPrut

Datele prezentate de așa-zisul ”guvern” al regiunii transnistrene arată că susținerea financiară din partea Rusiei a scăzut dramatic. Astfel, în perioada ianuarie-septembrie 2014, Rusia a acordat regiunii aproape 40 de milioane de lei. În primele nouă luni ale lui 2013, suma a fost de 45 de milioane, de zece ori mai mult decât anul acesta.

În acelaşi timp, în primele nouă luni ale anului 2015, cheltuielile planificate din bugetul regiunii au fost acoperite doar în proporție de 59% şi au ajuns la aproape 2,7 miliarde de lei.

Pe de altă parte, cheltuielile pentru apărare au fost finanțate în proporţie de 71%, constituind peste 440 de milioane de lei. Pentru sănătate și politici sociale au fost alocate 58%, respectiv 45% din cheltuielile planificate, sumele fiind de 462 și 472 de milioane de lei.

De asemenea, cu 27% au scăzut veniturile la bugetul regiunii transnistrene în primele nouă luni ale acestui an față de 2014.

Așa-numitul ”guvern” de la Tiraspol explică aceste aspecte deficitare prin criza politică și economică din regiune.

Zilele acestea, autoritățile regiunii transnistrene discută în contradictoriu pe marginea proiectului de buget pentru anul 2016.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »