web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Protest împotriva socialistului care a rupt harta României Mari în Parlamentul de la Chişinău

Liviu G. Stan 10 decembrie 2015 0

 

Furie electorală în Legislativul de la Chişinău. Un gest abominabil: un deputat socialist a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului Republicii Moldova. 

harta-romaniei-interbelice

Este vorba despre deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

Bătrîncea a propus audierea Ministrului Educației, acuzându-l că face„propagandă românismului”.

„Ce-s cu prostiile astea? Eu nu mai spun că vă bateți joc cu BAC-ul dar cu ce ocazie vă bateți joc de copii. Noi nu permitem asta. O să vă ia oamenii în furci. Vreți să o luați în cap, o să o luați”, a declarat furios Igor Dodon, zelosul lider al socialiştilor.

„În ordin nu e scris că se transmite harta. Vreți-nu vreți, este istorie, dar nu este interzis să se vorbească de istorie”, a replicat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Cum era de aşteptat, şi Vladimir Voronin, liderul comuniştilor, a ieşit la atac de partea socialiştilor: „Asta că influențează materialul didactic nici nu se discută nimeni. Noi avem harta Moldovei care se răspândește până la Balcani. Noi trebuie de discutat așa ceva nu numai în Parlament, dar și societate”.

Propunerea de a audia Ministrul Educației a fost susținută doar de 42 de deputați, din partea socialiștilor și comuniștilor.

Harta României Mari pe care a sfâşiat-o parlamentarul socialist a fost distribuită, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în circa 450 de licee din Republica Moldova. Gestul simbolic a aparţinut voluntarilor Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care au transmis prin Direcția de învățământ pachete cu câte o hartă a României interbelice, un steag tricolor și panglică tricoloră.

În replică la gestul socialistului şi la declaraţiile liderului PSRM, Igor Dodon, unioniştii vor ieşi astăzi în stradă, începând cu ora 14:45, pentru a protesta.

„Astăzi toți unioniștii din Rep. Moldova (minim un sfert din populație după ultimele sondaje) au fost amenințați cu răfuiala fizică de deputatul în Parlament Igor Dodon și acoliții lui. Hai să-i arătăm cine e stăpân pe acest pâmânt. Reacționăm acum, rapid. Ne vedem în două ore. 14.45 – Monumentul lui Ștefan cel Mare. De acolo mergem la Parlament”, se arată într-un mesaj al acestora postat pe Facebook.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »