web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Socialiștii, față în față cu tinerii unioniști, după distrugerea hărții României Mari

Iulia Modiga 10 decembrie 2015 1

 

Mai mulți tineri care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România au protestat la orele prânzului în fața Parlamentului și apoi în fața sediului PSRM, față de gestul socialistului Vlad Bătrâncea de a rupe harta României Mari.

protest-fata-de-gestul-socialistilor-de-a-arde-harta-romaniei-mari

La sediul socialiștilor, unioniștii au fost întâmpinați de Ion Ceban, consilierul PSRM din CMC. Tinerii i-au invitat pe socialiști la o dezbatere televizată, iar Ceban a declarat că acceptă dezbaterea, cu condiția ca aceasta să aibă loc la Iași. Reprezentanții PSRM s-au plâns că acțiunile unioniștilor ar fi îndreptate spre lichidarea statalității Republicii Moldova, în vreme ce membrii Blocului Unității Naționale, ai Tinerilor Moldovei și simpatizanții mișcării unioniste au reiterat că acțiunile pentru Unire sunt legale și că opțiunea pentru reîntregirea națională se înscrie în libertatea de exprimare.

protest-fata-de-gestul-socialistilor-de-a-arde-harta-romaniei-mari

Acest individ (n.r. Vlad Bătrâncea) ne-a amențat azi că <<vom lua în cap>> și ne-a rupt la propriu adevărata istorie, la o zi după ce sondajele au arătat că suntem cel puțin un sfert din populația Rep. Moldova. Singurele metode care ne vin în minte pentru a extermina atât de mulți oameni au fost folosite de Stalin, Hitler. Vă amințiți? Lagăre de concentrare, foamete, deportări, Siberii… Nu-i putem lăsa să ne reîntoarcă în URSS!”, au reacționat Tinerii Moldovei.

protest-fata-de-gestul-socialistilor

protest-fata-de-gestul-socialistilor-de-a-arde-harta-romaniei-mari

protest-fata-de-gestul-socialistilor-de-a-arde-harta-romaniei-mari

Rusofilul Igor Dodon, preşedintele PSRM, a precizat în cadrul unui briefing că Ministerul Educaţiei promovează deschis unionismul în procesul educaţional din Republica Moldova şi că orice campanie de acest fel în timpurile noastre este echivalentă cu tentativa de a distruge statul Republica Moldova.

Harta României Mari pe care a sfâşiat-o parlamentarul socialist Bătrâncea în plenul Parlamentului a fost distribuită, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în circa 450 de licee din Republica Moldova. Gestul simbolic a aparţinut voluntarilor Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care au transmis prin Direcția de învățământ pachete cu câte o hartă a României interbelice, un steag tricolor și panglică tricoloră.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Anica DinDeal 11 decembrie 2015 at 05:09 - Reply

    Atenție, nu Unire, ci Re-Unire.
    Noi ne-am unit deja o data cu România – la 27 martie 1918 prin Votul Sfatului Țării din Chișinău care a semnat ACTUL UNIRII pt. TOTDEAUNA A BASARABIEI CU ROMANIA.
    Deci e nevoie de Re-Stabilirea Adevarului istoric legal – Re-Unirea !

Leave A Response »