web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Un nou mesaj din partea lui Filat, de dincolo de gratii: „Ce le-a rămas e să mă lichideze fizic”

Iulia Modiga 10 decembrie 2015 0

 

Avocatul fostului premier Vlad Filat, Igor Popa, a dat citire unui nou mesaj al clientului său.

vlad-filat

Potrivit mesajului, Vlad Filat se declară nevinovat, spunând că dosarul intentat lui este unul politic. În același timp, politicianul avertizează că arestarea sa şi demisia Guvernului Streleț au un scop bine determinat – „preluarea controlului total în Moldova de către Plahotniuc”.

Mă declar nevinovat. Este un dosar politic având un scenariu diabolic bine gândit cu implicarea instituțiilor statului aflate sub control direct a lui Vlad Plahotniuc. Până acum nu am văzut nicio probă concludentă care să justifice acuzarea cifra imensă de 250 mln dolari este folosită special pentru a impresiona opinia publică. Nicio dovadă nu a fost adusă și nici nu poate fi. 

Dacă au ajuns să interzică avocatului poporului și avocaților să aibă acces înseamnă că s-a ajuns prea departe. Este ultima dată când vorbesc despre condițiile de detenții”

Am observat declarația Ministrului Justiției care spune că mi s-a oferit o celulă bună, trebuie să spun că ce mi-au oferit ei sunt condiții degradante. Doar după presiunea avocaților mei și a opiniei publice din cont propriu mi s-a permis reparaţie, iar după ce am declarat greva foamei am fost scos din condiţii de carceră unde am fost ținut 6 zile.

Arestarea mea, demisia Guvernului Streleț are un scop bine determinat – preluarea controlului total în Moldova de către Plahotniuc.

Cu Petrenco am fost oponenți politici și suntem, însă ce i se întâmplă este inadmisibil.

Cei care au organizat și implementeaza acest scenariu diabolic habar nu au cât caracter și răbdare am. Au lovit în mine politic, economic, în mod ticălos familia, ce le-a rămas este să mă lichideze fizic, însă nici asta nu îi va salva”, a transmis Vlad Filat prin intermediul avocatului său.

Igor Popa a anunțat zilele trecute că a expediat către CEDO o plângere din partea lui Filat prin care condamnă Republica Moldova pentru încălcarea drepturilor liberal-democratului de către Procuratura Generală și Administrația Penitenciarului nr. 13.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, reținut pe 15 octombrie pentru corupție, a intrat în urmă cu circa 10 zile în greva foamei. Avocatul lui Filat a mai precizat luni că ex-premierul nu renunță la această formă de protest.

Anterior, Igor Popa menționa că Vlad Filat este foarte demoralizat și intenționează chiar să-și scrie testamentul.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »