web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Timofti insistă ca Rusia să își retragă armata de pe teritoriul Rep. Moldova

Iulia Modiga 13 decembrie 2015 0

 

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a cerut din nou retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Timofti şi Putin

Timofti şi Putin

Timofti a declarat în cadrul Conferinței internaționale „Politica de neutralitate: cooperare internațională pentru pace, securitate și dezvoltare”, desfășurată în Turkmenistan, că Rusia „nu respectă statutul de neutralitate a Moldovei”.

Am fost nevoiți să constatăm că statutul nostru de neutralitate nu a fost și nu este respectat de Federația Rusă, care își menține trupele militare în regiunea transnistreană, deși la Reuniunea OSCE de la Istanbul, în 1999, s-a angajat să-și retragă de acolo trupele militare și stocurile de muniții”, a precizat președintele Timofti.

Șeful statului a cerut retragerea stocurilor de muniții și a armatei Rusiei de pe teritoriul Republicii Moldova. „De asemenea, pledăm pentru transformarea operațiunii de pacificare din zona de securitate în una civilă cu mandat internațional. Ca urmare a refuzului Federației Ruse de a-și retrage trupele militare, forțe politice de la Chișinău au sesizat Curtea Constituțională dispozițiile privind neutralitatea, stipulate în articolul 11 din Legea Supremă”, a mai punctat Timofti.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »