web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

SUA sprijină financiar conservarea patrimoniului cultural din Republica Moldova

Dumitru Bădița 22 decembrie 2015 0

 

Ambasada SUA la Chișinău primește până în 12 ianuarie 2016, ora 5:30 pm, proiecte în cadrul programului Ambassadors Fund for Cultural Preservation (AFCP), potrivit unui anunț publicat pe site-ul forului diplomatic de peste Ocean.

yes-we-can

Anul trecut, sumele acordate au variat de la 32 000 de dolari până la 200 000 de dolari, maximul financiar acordat pentru un proiect. Formularul de aplicare și instrucțiunile necesare unei aplicări corecte sunt disponibile în format doc. și PDF pe site-ul ambasadei. Informații suplimentare pot fi obținute la tel: 40-89-15, fax: 40-84-30, e-mail: leancaai@state.gov, saleanca@yahoo.com. Persoană de contact: Alexandru Leancă.

Programul a fost lansat prin votul Congresului american în 2011, pentru a ajuta cât mai multe țări să-și conserve patrimoniul cultural și vizează trei categorii: situri culturale, obiecte și colecții culturale cu valoare de patrimoniu și forme de exprimare ale culturii tradiționale.

Proiectele avansate trebuie să țină cont de cel puțin unul dintre următoarele criterii: să respecte prevederile tratatelor bilaterale încheiate între SUA și Republica Moldova în domeniul protecției bunurilor culturale; să vizeze conservarea unor situri istorice sau arheologice înscrise în patrimoniul mondial; să contribuie la reducerea riscurilor și pregătirea în caz de dezastre în siturile culturale și în colecții aflate în zonele active seismic și în alte zone expuse dezastrelor; să angajeze femei, tineri sau membri ai unor grupuri defavorizate.

Aplicanții pot fi organizații nonguvernamentale, muzee, ministerul culturii or instituții similare capabile să demonstreze că au experiența necesară și capacitatea de a duce la bun sfârșit un proiect de conservare a patrimoniului cultural.

Anunțul complet poate fi citit aici: http://moldova.usembassy.gov/111815.html.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »