web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dodon, invitaţie către „creatorul” său: „Domnule Voronin, noi suntem gata să vă primim în Partidul Socialiștilor”

Liviu G. Stan 23 decembrie 2015 0

 

Mai în glumă, mai în serios, Igor Dodon, liderul socialiştilor de la Chişinău, îl invită pe şeful PCRM, Vladimir Voronin, fostul său mentor politic pe vremea când socialistul era comunist, să i se alăture în PSRM. 

Sursa foto: actualitati.md

Sursa foto: actualitati.md

Declaraţia vag ironică a lui Dodon vine contexul în care luni, 21 decembrie, 14 deputaţi au părăsit fracţiunea comunistă din Legislativul de la Chişinău cu intenţia de a crea o platformă social-democrată.

„Fac un apel către domnul Voronin: «Pentru unele din meritele pe care le-ați avut în perioada 2001-2008 ca președinte de stat, cu toate că au fost și unele greșeli, dar noi suntem gata să vă primim în Partidul Socialiștilor, ca membru de partid, în fracțiunea socialiștilor, așa că gândiți-vă bine. Doar în cazul când nu veți vota un guvern euro-unionist în următoarele luni și veți accepta alegerile parlamentare anticipate». Atunci când a avut loc ieșirea masivă din fracțiunea comuniștilor, am mari dubii că acest lucru nu a fost coordonat cu Vladimir Nicolaevici, deoarece vedeam că Ghimpu, de exemplu, a declarat că nu poate vota împreună cu comuniștii. Și, probabil, era necesar un număr exact de 14 deputați ca să se configureze o nouă majoritate politică fără PLDM, fără socialiști și fără Voronin, și fără Partidul Comuniștilor”, a precizat Igor Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »