web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Chişinăul îşi vede de războiul politic, UTA Găgăuzia îşi face de cap! Autorităţile de la Comrat instituie propria Comisie Electorală Centrală

Liviu G. Stan 24 decembrie 2015 0

 

Pe fondul instabilităţii politice de la Chişinău, autorităţile din autonomia găgăuză speculează situaţia şi fac o mutare administrativă care sfidează constituţionalitatea Republicii Moldova.

Foto: InfoPrut

Foto: InfoPrut

Potrivit ziarului Adevărul, Adunarea Populară din UTA Găgăuzia a adoptat o serie de acte care conferă autorităţilor locale mai multe prerogative.

Despre ce este vorba? Aleşii de la Comrat au hotărât să formeze o autoritate electorală permanentă în regiune care să funcţioneze ca un organ independent, separată de Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova.

În luna iulie a acestui an, Adunarea Popularăde la Comrat a adoptat aşa-zisul “Cod Electoral” al UTA Găgăuzia, iar constituirea acestei comisii electorale este prevăzută în cod.

Conform sursei citate, acest act este însă considerat neconstituţional. Clinciul legislativ apare în legea cu privire la statutul special al regiunii găgăuze. În această lege se spune că Adunarea Populare are competenţe care ţin doar de „fixarea, organizarea şi efectuarea alegerilor de deputaţi în Adunarea Populară şi aprobarea componenţei Comisiei Electorale Centrale pentru efectuarea alegerilor”.

Însă această lege nu permite Adunării Populare din UTA Găgăuzia să instituie un organ electoral permanent de sine stătător.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »