web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Nemulțumirile liberalilor față de programul lui Sturza

Iulia Modiga 3 ianuarie 2016 0

 

Partidul Liberal este dezamăgit de ieșirea la rampă a lui Ion Sturza cu lista de miniștri propuși și cu programul de guvernare. Liberalii susțin că necesar era un calendar al reformelor, nu „o listă de oameni”.

pl

Astăzi, ni se propune o altă componență a Guvernului, fără să se înțeleagă că problema nu este neapărat în oameni, ci în sistem, or, noi preferăm să schimbăm oamenii, dar să nu ne atingem de sistem. Poporul este în așteptarea unui erou național, dar trebuie să înțelegem că o singură persoană nu poate să facă nimic. Problema nu este nominală, problema nu se numește Filat, Plahotniuc, Sturza… problema este în sistemul care i-a creat”, a scris ministrul în exercițiu al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, pe blogul său.
Chirinciuc precizează că propunerea liberalilor cu privire la reformarea Autorității Publice Centrale prin comasarea mai multor ministere și optimizarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 40% nu se regăsește pe agenda premierului desemnat, aspect care îi nemulțumește pe cei din PL.
PL insistă ca din 16 ministere să rămână numai 9: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministrul Afacerilor Interne (cu o parte componentă a Ministerului Tehnologiilor Informaționale), Ministrul Transporturilor (care va include și o parte componentă a Ministerului Tehnologiilor Informaționale, dar şi o parte a Ministerului Construcțiilor), Ministerul Economiei și Finanțelor (va fi creată și Agenția de Venituri care va include actualul FISC și Serviciu Vamal), Ministerul Învățământului și Culturii – (tot aici se va regăsi și actualul Minister al Tineretului și Sportului), Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, Ministerul Agriculturii Mediului și Dezvoltării Regionale, Ministerul Justiției și Ministerul Apărării. 
„Păcat, că în cazul Guvernului Sturza, prioritare nu sunt idealurile, reforma APC sau Programul de Guvernare, apropo, program care rămâne a fi neschimbat, preluat de la AIE 3, prioritare rămân persoanele, pe care noi suntem impuși să îi considerăm a fi tehnocrați”, concluzionează liberalul.
Ion Sturza și-a prezentat duminică lista de miniștri desemnați, precum și programul de guvernare 2016-2018. Din echipa sa vor face parte 14 bărbați și 4 femei, cu vârsta medie de 46 de ani, cel mai tânăr ministru propus având 31 de ani, iar cel mai vârstnic – 60.
Premierul desemnat de Timofti a precizat că în componența nominală a Cabinetului de miniștri se regăsesc opt membri de partid, doi de la Platforma DA, unul de la PPEM, trei de la PLDM şi câte un reprezentant de la PL şi PDM, care vor renunţa la funcţia de membru de partid în favoarea fotoliului de ministru.
Redăm lista miniștrilor propuși de Ion Sturza:
Prim vicepremier şi Ministru de Externe – Victor Chirilă
Vicepremier pentru reintegrare – Ion Stăvilă
Ministrul Finanţelor – Ion Munteanu
Vice-premier şi Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei – Dona Şcola
Ministrul Economiei – Marin Ciobanu
Ministrul Educaţiei – Loreta Handrabura
Ministrul Justiţiei – Stanislav Pavlovschi
Ministru al Afacerilor Interne – Alexandru Stoianoglo
Ministrul Apărării – Viorel Cibotaru
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor – Svetlana Dogotaru
Ministrul Agriculturii – Alexandru Slusari
Ministrul Transporturilor şi Drumurilor – Oleg Tofilat
Ministrul Mediului – Andrei Ursache
Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor – Alexandru Machedon.
Ministrul Culturii – Veaceslav Reabcinschii
Ministrul Sănătăţii – Ala Nemerenco
Ministrul Tineretului şi Sportului – Dumitru Alaiba
 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »