web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Traian Băsescu dă de pământ cu Vladimir Plahotniuc: „Ar trebui expulzat”

Liviu G. Stan 4 ianuarie 2016 1

 

Dacă Guvernul Sturza nu va obţine astăzi votul de încredere al parlamentarilor din cauza PDM, atunci Vladimir Plahotniuc merită să fie expulzat din Republica Moldova. Declaraţia îi aparţine fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

Sursă foto: paginadepolitica.ro

Sursă foto: paginadepolitica.ro

„Moldova este în pragul colapsului. Vă mai pot spune, deşi n-aş vrea să fie un subiect de comentarii, totuşi Moldova fără un împrumut de 60 de milioane de euro de la România nu îşi poate închide bugetul anului viitor”, a declarat Băsescu în cadrul unei emisiuni televizate, acuzând faptul că „un individ ca Plahotniuc face jocuri politice să fie el premier când preşedintele Timofti îi refuză acest lucru exact datorită background-ului lui legat de afaceri, de putere, de legături cu Moscova, de inconsecvenţe democratice”.

„Dacă mâine în Parlament acest guvern va fi respins datorită unuia din partidele care se pretind a fi pro-europene, deci partidul lui Lupu, acest om ar trebui evacuat din Republica Moldova”, a spus fostul preşedinte al României cu referire la oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Traian Băsescu a mai precizat că a „schimbat păreri” cu preşedintele Nicolae Timofti pe 1 ianuarie, când s-au felicitat reciproc, şi a avut numai cuvinte de laudă pentru nominalizarea lui Ion Sturza ca premier şi pentru cabinetul de miniştri pe care acesta l-a propus.

Băsescu a criticat, de asemenea, şi atitudinea autorităţilor de la Bucureşti faţă de Vladimir Plahotniuc, aducând în discuţie paşaportul românesc al acestuia.

„Dubla cetăţenie nu înseamnă şi două nume. Trebuia să îl cheme tot Plahotniuc şi în paşaportul din România, iar cine i l-a făcut are o problemă”, a subliniat el.

„România trebuia să se implice, să discute. România a reuşit întotdeauna, cel puţin în mandatele mele, să transmită punctul de vedere către partidele pro-europene. Este clar că la Bucureşti se manifestă o indiferenţă inacceptabilă pentru ce se întâmplă acolo (…) Atâta timp cât Federaţia Rusă e călare pe ei, cu mass-media, oameni de influenţă, bani, cu tot ce vrei, tu stai în România şi priveşti în zare să vezi ce-o ieşi la Chişinău?”, a mai spus fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu a adăugat că parcursul european al Chişinăului a fost posibil doar datorită faptului că România nu a stat să „contemple” ce s-a întâmplat peste Prut şi a încercat să echilibreze influenţa rusă.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. coressi 4 ianuarie 2016 at 19:39 - Reply

    Basescu ca persoana privata fara prea mare importanta in viata politica actuala romaneasca ,poate sa spuna ce vrea. Nu inteleg de ce i se da o asa de mare importanta. In al doilea rand pe romanii din dreapta Prutului nu prea ii intereseaza ce se intampla la Chisinau. Pentru cei mai multi dintre ei la est de Prut traiesc rusi/ si nu pot afirma ca nu este o doza de adevar. Vin sarbatorile Craciunului pe vechi. si in Romania in statiunile montane isi vor petrece micul concediu destui basarabeni, Hotelierii si cabanierii le-au pregatit mancaruri traditionale udate din belsug de multa vodca si cantece rusesti* -toate la cerere- La multi ani!

Leave A Response »