web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Maia Sandu, despre lipsa de cvorum la votul de încredere pentru Guvernul Sturza: „Este o terapie de şoc!”

Liviu G. Stan 4 ianuarie 2016 0

 

Fostul ministru al Educaţiei din Republica Moldova, Maia Sandu, consideră că lipsa de cvorum în Legislativul de la Chişinău privind votul de încredere pentru Guvernul Sturza este o „terapie de şoc” îndreptată împotriva „tuturor cetățenilor care își doresc să trăiască într-un stat eliberat de corupție”.

Sursă foto: diez.md

Sursă foto: diez.md

„Făptașii scenariului pe care l-am văzut pus azi în aplicare în Parlament și-au arătat deplinul dispreț, îndeosebi față de oamenii care i-au ales și față de Republica Moldova. Tertipul la care s-a recurs se înscrie în «terapia de șoc» îndreptată, după cum se vede, împotriva tuturor cetățenilor care își doresc să trăiască într-un stat eliberat de corupție și care vor să mai aibă o șansă de viitor aici, acasă”, se arată într-un mesaj postat de Maia Sandu pe contul ei de Facebook.

Şedinţa specială a Parlamentului Republicii Moldova pentru votul în cazul Guvernului premierului Ion Sturza a fost suspendată, din cauza lipsei cvorumului, la şedinţa specială prezentându-se doar 47 de parlamentari din totalul de 101.

„Am văzut în direct cine şi ce poziţie are vizavi de un proces privind votarea unui guvern proeuropean. Lipsa de cvorum nu ne-a permis să prezentăm programul de guvernare. Prin acest exerciţiu, mandatul meu a fost finalizat. Voi avea acum o întâlnire cu preşedintele Nicolae Timofti unde, simbolic spus, voi preda mandatul. Eu am mizat că va fi cvorum. Am considerat că deputaţii trebuie să-şi îndeplinească funcţiile. Vă promit că discursul meu care urma să fie spus în Parlament va fi public. Voi continua să colaborez cu societatea civilă şi mass-media în aceeaşi formulă de maximă deschidere. Astăzi am fost surprins să-l văd pe domnul Marian Lupu în sală. Absenţa unor deputaţi din Partidul Democrat a fost regizată. Am o întâlnire cu domnul preşedinte, după care îmi voi continua viaţa de cetăţean. De la tribuna centrală a Parlamentului astăzi, cobor în stradă”, a declarat Ion Sturza, după eşecul din Parlament.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »