web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Deputat ucrainean: Tiraspolul ar trebui să ceară retragerea trupelor ruse

Liviu G. Stan 4 ianuarie 2016 0

 

Autorităţile de la Kiev reacţionează la declaraţiile ministrului adjunct de Externe de la Moscova, Grigori Karasin, care a spus că acţiunile Ucrainei afectează negativ reglementarea conflictului îngheţat din regiunea separatistă transnistreană.

Sursă foto: janes.com

Sursă foto: janes.com

Potrivit Interfax, Irina Friz, deputat din partidul lui Petro Poroşenko, a afirmat că declaraţiile diplomaţiei ruse sunt încă o dovadă a interferenţelor Rusiei în treburile interne statelor suverane, în cazul de faţă Ucraina.

„Afirmaţia Ministerului de Externe de la Kremlin despre posibilitatea escaladării tensiunilor privind colaborarea dintre Ucraina şi Republica Moldova pe tema controlului la frontieră pe segementul Transnistriei, nu poate fi privită decât ca un semn al presiunii viitoare a Rusiei, al acţiunilor sale de destabilizare a situaţiei în regiune şi al posibilelor provocări din partea structurilor de securitate şi al reţelelor de agenţi pe linia de frontieră”, a scris Friz într-o postare pe Facebook.

Irina Friz mai notează că poziţia Rusiei a fost întotdeauna una „invariabil distructivă” şi în detrimentul locuitorilor din regiunea transnistreană.

Deputatul ucrainean mai consideră că autorităţile de la Tiraspol trebuie să depună eforturi mai consistente în dialogul cu Chişinăul, să continue negocierile cu Uniunea Europeană şi să ceară retragerea contingentului militar rusesc de pe teritoriul Republicii Moldova.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »