web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Traian Băsescu explică de ce ne interesează Republica Moldova

Iulia Modiga 5 ianuarie 2016 1

 

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, explică de ce Republica Moldova este un subiect de interes.

Sursă foto: paginadepolitica.ro

Sursă foto: paginadepolitica.ro

În opinia fostului șef de stat, dincolo de motivația istorică și culturală, România nu dorește la granița de Est un guvern controlat de Moscova.

Traian Băsescu critică incapacitatea liderilor politici de la Chișinău de a vota Guvernul Sturza, „soluție acceptabilă” atât pentru populația Republicii Moldova, cât și pentru Uniunea Europeană.

N-a fost să fie, pentru că liderii partidelor autointitulaţi a fi proeuropeni şi-au dat din nou în petec probînd că nu au nimic comun nici cu proeuropenismul şi nici cu interesele ţării lor. Îi mînă doar interesele şi ambiţiile personale sau cel mult interesele de partid, dar de prea puţine ori interesul naţional”, a scris Băsescu pe Facebook.

De asemenea, Traian Băsescu îl indică pe oligarhul Vladimir Plahotniuc ca fiind principalul beneficiar al crizei politice actuale din Republica Moldova. „Pentru a-l aduce la putere pe sforarul care tinde să confişte statul, Plahotniuc, ei au sacrificat fără ezitare aspiraţiile democratice ale propriului lor electorat şi ce-i mai grav, au sacrificat aspiraţiile generaţiei tinere. După încercarea eşuată în parlament de a forma un guvern acceptabil, Preşedintele Nicolae Timofti este într-o situaţie extrem de dificilă: ori cedează în favoarea intereselor mărunte ale liderilor proeuropeni şi-l desemnează pe Plahotniuc să formeze guvernul, ori joacă pe cartea europeană şi desemnează un premier, din aceeaşi majoritate parlamentară, dar “curat” şi acceptat ca partener european”, a menționat Băsescu.

Liderul Mișcării Populare a declarat pe 3 ianuarie că dacă Guvernul Sturza nu va obţine votul de încredere al parlamentarilor din cauza PDM, atunci Vladimir Plahotniuc merită să fie expulzat din Republica Moldova. În replică, președintele PDM, Marian Lupu, a precizat că declarația lui Băsescu poate fi calificată drept amestec în afacerile interne ale altui stat. Lupu a mai spus că fostul președinte ar face mai bine să se ocupe de treburile interne ale României.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Naiman 5 ianuarie 2016 at 21:03 - Reply

    Noi vorbim absolut degeaba, câinii latră ursul trece, exact așa facem noi … voi de o parte de prut și noi de cealaltă parte .Ne dam fiecare cu părerea absolut fără nici un rezultat.

Leave A Response »