web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Timofti pornește numărătoarea inversă

Iulia Modiga 5 ianuarie 2016 0

 

Președintele Nicolae Timofti le-a cerut partidelor politice ca în procesul de creare a unei coaliții parlamentare să țină cont de opțiunea majoritar proeuropeană a cetățenilor Republicii Moldova, iar asupra potențialilor candidați la funcția de prim-ministru să nu planeze suspiciuni de corupție.

Sursă foto: glasul.md

Sursă foto: glasul.md

Șeful de stat a stabilit și termenul limită pentru rezultate concrete în urma negocierilor: o săptămână.

Timofti a avut o întrevedere cu lideri ai PLDM, PDM și PL, precum și cu reprezentanți ai celor două grupuri parlamentare de deputați neafiliați, Popular European și Social-Democrat.

Invitații de a participa la consultări au fost trimise, de asemenea, Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

În cadrul consultărilor nu a fost propus niciun candidat la funcția de premier, formațiunile politice cerându-i lui Timofti timp suplimentar pentru crearea unei coaliții politice și identificarea unui candidat comun pentru această funcție.

Pe 21 decembrie, Nicolae Timofti l-a desemnat pentru funcția de premier pe omul de afaceri Ion Sturza. Tentativa lui Sturza de a-şi prezenta programul şi echipa în Parlamentul Republicii Moldova a eșuat pe 4 ianuarie, nefiind întrunit cvorumul necesar pentru o şedinţă constituţională.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »