web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

PL va susține propunerea PDM

Iulia Modiga 11 ianuarie 2016 0

 

Liderul liberal Mihai Ghimpu a anunțat că în urma Consiliului Republican al PL, formațiunea pe care o reprezintă va participa la formarea unei majorități parlamentare și fără prezența PLDM și va vota candidatul propus la funcția de premier de către PDM.

Sursă foto: adevarul.ro

Sursă foto: adevarul.ro

Potrivit lui Ghimpu, Partidul Liberal va participa la formarea unei majorități parlamentare cu deputați care susțin necondiționat cursul european al Republicii Moldova si implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Întrebat dacă facțiunea liberală va vota pentru Vladimir Plahotniuc la funcția de premier, Mihai Ghimpu a răspuns: „Noi nu orientăm spre persoane în politica PL, dar spre cauza națională, cursul european, unitatea noastră. Ca să fie clar, noi din 2009 mergem și cu Plahotniuc și cu Filat. Alții deocamdată nu avem. Ne place sau nu ne place, asta e”.

În legătură cu formarea unei majorități alături de cei 14 deputați care au părăsit PCRM, Ghimpu a precizat că aceștia vin să susțină parcursul european și că „au fost ei comuniști cum am fost și eu”.

Președintele Nicolae Timofti va desfăşura luni o nouă rundă de consultări cu fracţiunile parlamentare în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce votul în Parlament pentru Guvernul Sturza a fost boicotat pe 4 ianuarie.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »