web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Șapte deputați liberal-democrați vor vota pentru un nou guvern

Iulia Modiga 11 ianuarie 2016 0

 

Șapte deputați de la PLDM au semnat o declarație prin care informează că sunt pregătiți să voteze un nou guvern.

Sursă foto: curentul.md

Sursă foto: curentul.md

Parlamentarii Vladimir Hotineanu, Ion Bălan, Ștefan Creangă, Nae-Simion Pleșca, Gheorghe Mocanu, Mihaela Spătari și Aliona Goța au anunțat și că nu vor părăsi PLDM.

Redăm integral declarația celor șapte liberal-democrați:

Declaraţie

Republica Moldova se află într-o criză fără precedent. Criza financiar-bancară s-a transformat în una politică şi socială şi riscă să aibă în perioada imediat următoare efecte dezastruoase asupra ţării. Totodată, ţinând cont de luptele geopolitice din regiune, continuarea crizei politice ar putea stopa pentru totdeauna direcţia de integrare europeană a ţării sau cel puţin pentru perioade nedeterminate.

Partidele politice care se opun vectorului european şi pledează pentru avansarea cu paşi rapizi spre est, pentru integrarea Moldovei într-o Uniune Vamală compromisă, dar şi pentru federalizarea ţării, îşi doresc aruncarea imediată a Republicii Moldova în alegeri anticipate şi formarea ulterioară a unei noi majorităţi anti-europene. Federalizarea ţării şi întreg scenariul care se doreşte a fi pus în aplicare ar însemna o catastrofă pentru cetăţenii ţării noastre.

Credem că în acest moment crucial Republica Moldova are nevoie de stabilitate mai mult ca oricând. Aceasta ar permite implementarea Agendei de Asociere la Uniunea Europeană, dezgheţarea relaţiilor cu partenerii externi, deblocarea resurselor financiare, atât de necesare pentru depăşirea crizei economice, şi, cel mai important, onorarea promisiunilor făcute cetăţenilor Republicii Moldova.

 În interiorul Partidului Liberal Democrat din Moldova, opiniile s-au divizat, cu regret, în două: o parte care susţine scenariul opoziţiei şi al unor eventuale alegeri anticipate şi o alta, care consideră că trebuie să participe la formarea majorităţii parlamentare.

 Ținând cont de angajamentele făcute în timpul campaniilor electorale anterioare, inclusiv din 2014, de crizele politice fără număr din ultimii şase ani, dar şi de recomandările partenerilor externi, declarăm că susţinem formarea unei majorităţi parlamentare în scopul implementării Agendei de Asociere şi continuării cursului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Conştientizăm divizarea opiniei publice la acest subiect. Însă, considerăm că oferirea unei stabilităţii politice ar permite Republicii Moldova depăşirea ciclurilor continue de crize politice din ultimii ani, implementarea promisiunilor făcute, readucerea ordinii în structurile de stat, dar şi oferirea unei speranţe de dezvoltare pentru Moldova.

Momentul politic actual impune politicienii mai mult ca niciodată să plaseze cu adevarat interesele şi a bunăstarea oamenilor deasupra interesului politic şi de partid.

Suntem convinşi că Republica Moldova trebuie să aibă un guvern format. Doar participând la această majoritate putem influenţa deciziile privind direcţia de dezvoltare a ţării. Dincolo de interesele politicianiste, de jocurile de imagine şi de poziţionarea politică, de încercările precedente, din start ştiut eşuate de formare a unui guvern, cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de stabilitate, siguranţă şi de speranţa unei schimbări reale spre mai bine.
Vladimir Hotineanu, Ion Bălan, Ştefan Creangă, Nae-Simion Pleşca, Gheorghe Mocanu, Mihaela Spatari, Aliona Goţa„.

Liderul PDM, Marian Lupu, a precizat în urmă cu câteva minute că în prezent există majoritate parlamentară și că zilele următoare se vor mai alătura deputați acestei configurații.

56 de deputați din cei 101 au semnat pentru formarea majorității parlamentare. 56 pentru moment. S-ar putea ca în ziua de mâine sau poimâne să avem mai mulți deputați. L-am informat pe Timofti că majoritatea este formată. Până pe 13 ianuarie va înainta candidatul la funcția de prim-ministru”, a spus Marian Lupu.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »