web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Reacţia lui Nicolae Timofti după anunţul formării unei majorităţi parlamentare

Liviu G. Stan 11 ianuarie 2016 0

 

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi consultări parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat la funcția de prim-ministru, la o săptămână distanţă de la eşecul numirii unui cabinet de miniştri condus de Ion Sturza.

Sursă foto: glasul.md

Sursă foto: glasul.md

În cadrul consultărilor, Nicolae Timofti a reiterat faptul că asupra candidatului la funcția de prim-ministru nu trebuie să planeze suspiciuni de corupție. Chiar dacă în comunicatul Preşedinţiei nu este menţionat în acest sens un nume care ar trebui evitat în candidatura la şefia Guvernului, se poate interpretat mesajul preşedintelui ca îndreptat în direcţia unui personaj politic intens vehiculat ca viitor premier: oligarhul Vladimir Plahotniuc.

La discuții au participat lideri ai PDM și PL, precum și reprezentanți ai PLDM și ai grupului social-democrat de deputați neafiliați rupţi din PCRM.

“Liderul PD, domnul Marian Lupu, l-a informat pe șeful statului despre formarea unei coaliții parlamentare constituită din 56 de deputați, care ar urma ca în termen de două zile, până miercuri, 13 ianuarie  a.c., să propună șefului statului un candidat la funcția de prim-ministru”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Coaliția parlamentară ar urma să fie formalizată în conformitate cu hotărârea pronunțată de Curtea Constituțională pe data de 29 decembrie 2015, potrivit căreia „majoritatea parlamentară urmează a fi formalizată, nu doar declarată, cu indicarea deputaţilor care o constituie, cu specificarea disponibilităţii  de a susţine o anumită candidatură pentru funcția de Prim-ministru şi cu notificarea oficială în adresa Președintelui Republicii Moldova”.

Șapte deputați de la PLDM au semnat o declarație prin care informează că sunt pregătiți să voteze un nou guvern.

Parlamentarii Vladimir Hotineanu, Ion Bălan, Ștefan Creangă, Nae-Simion Pleșca, Gheorghe Mocanu, Mihaela Spătari și Aliona Goța au anunțat și că nu vor părăsi PLDM.

 

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »