web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Paramilitarii din Bălţi au fost trimişi în judecată. Câţi ani de închisoare riscă membrii grupării КОТОВЦЫ

Liviu G. Stan 12 ianuarie 2016 0

Cei 13 membri ai organizaţiei paramilitare din Bălţi care planifica atentate teroriste la mai multe instituţii din Republica Moldova au fost trimişi în judecată.

paramilitari-retinuti-balti

Procuratura municipiului Bălţi a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a celor 13 paramilitari din organizaţia КОТОВЦЫ. Aceştia sunt învinuiţi de crearea şi conducerea unei organizaţii criminale (art.284 Cod penal), păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor (art.290 CP), chemări la răsturnarea şi schimbarea prin violenţă a ordinii constituţionale a Republicii Moldova (art.341 CP).

Potrivit organelor de investigaţie, organizaţia racola persoane pe care le îndemna la violarea integrităţii teritoriale şi dezmembrarea teritorială a Republicii Moldova.

Altfel spus, organizaţia КОТОВЦЫ acţiona după strategia clasică a unei grupări separatiste.

Planul inculpaţilor era acela de a ataca, în primă instanţă, unitatea militară din Bălţi, de unde ar fi trebuit să fure armamentul necesar luării cu asediu a instituţiilor vizate. Apoi, al doilea pas al schemi criminale era acela de a prelua controlul Penitenciarului 11 şi eliberarea tuturor deţinuţilor. Pasul numărul trei: atacuri la sediile magazinelor de firmă şi băncilor comerciale din Bălţi.

Cei 13 inculpaţi riscă până la 20 de ani de închisoare.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »