web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

NATO Defense College: „Transnistria este o bombă care ticăie la mari îndepărtări”

Iulia Modiga 12 ianuarie 2016 0

 

 

Regiunea transnistreană seamănă cu o „bombă cu ceas care ticăie la mari îndepărtări”, se arată într-o analiză publicată pe site-ul The International Relations and Security Network şi apărută iniţial în publicaţia NATO Defense College (NDC).

Foto: InfoPrut

Foto: InfoPrut

„Explozia acestei bombe ar putea avea consecinţe grave asupra stabilităţii flancului estic al NATO”, notează autoarea articolului, Inessa Baban.

Potrivit autoarei, fâşia separatistă a Republicii Moldova este mult prea preţioasă geostrategic pentru Moscova, ca să le recunoască separatiştilor de la Tiraspol îndelung râvnita independenţă.

Scutul antirachetă montat de Statele Unite în România oferă o nouă importanţă strategică regiunii transnistrene din perspectiva Rusiei, se mai arată în articol.

„Oficialii ruşi au avertizat că vor desfăşura un sistem radar de tip «Voronezh» în Transnistria, care ar putea fi instalat chiar la Tiraspol. Au existat, de asemenea, zvonuri nedemostrate încă asupra faptului că Moscova ar putea monta rachete Iskander în Transnistria, dar acesta ar putea fi un truc al ruşilor pentru a descuraja SUA în a implementa scutul antirachetă în Europa de Est”, mai notează Inessa Baban.

Citiţi aici analiza integrală.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »