web analytics

Politica de la Chișinău, ca un titirez: Pavel Filip, noul candidat desemnat de Timofti

Iulia Modiga 15 ianuarie 2016 0

 

După ce a fost anunțat că Ion Păduraru nu va fi susținut de majoritatea parlamentară, președintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Pavel Filip drept candidat la funcția de premier. 

Sursă foto: moldova.org

Sursă foto: moldova.org

Am primit semnăturile celor 55 de deputaţi care îl susţin pe domnul Filip şi l-am desemnat în calitate de candidat pentru funcţia de premier şi se autorizează  să întocmească programul de activitate şi Guvernului, pe care urmează să le prezinte Parlamentului pentru examinare”, a declarat Nicolae Timofti în cadrul unui briefing de presă care a avut loc la reședința de stat.

Potrivit democratului Marian Lupu, alternativa Pavel Filip a fost ideea lui Vladimir Plahotniuc. „Ieri am avut o discuție mai îndelungată în cadrul ședinței Biroului permanent al PD. În cadrul sedinței, având în vedere situația tensionată a societății, polarizarea acesteia, o situație economică precară, îngrijorările noastre pentru indicatorii sociali și rezolvarea problemelor oamenilor, ținând cont de aceste considerente, colegul nostru Vlad Plahotniuc a venit cu o soluție în acest sens, care să rezolve problemele grabnic, pentru că e nevoie de soluții. După îndelungate dezbateri, la propunerea colegului nostru Vlad Plahotniuc am mers prin a adopta decizia de a fi înaintat candidatura domnului Pavel Filip la funcția de prim-ministru. Am ajuns la această candidatură, care corespunde cerințelor celor mai înalte”, a explicat Lupu.

Majoritatea parlamentară absolută a fost reconfirmată prin semnăturile a 55 de deputați, iar documentul cu semnăturile a fost depus la Președinție. Deputații semnatari fac parte din PDM, PLDM, PL și grupul celor 14 parlamentari plecați din PCRM, lista urmând să fie actualizată cu noi nume.

Pavel Filip a fost ministru al Tehnologiei Informațiilor și Comunicației din partea PDM, începând cu 2011.

S-a născut pe 10 aprilie 1966, în satul Pănășești din raionul Strășeni. Este căsătorit și are doi copii. A studiat la Institutul Politehnic și la Institutul Internațional de Management. Ca experiență profesională, între 1991 – 2001 a ocupat mai multe funcții la SA „Bucuria”, pe care ulterior a și condus-o, ca director general (2001 – 2008). Începând cu 2008 și până în 2011, Filip a ocupat funcția de director general al SA „Tutun-CTC”.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »