web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Frații în veci vor fi frați: Strategie comună a partidelor din România pentru Rep. Moldova

Iulia Modiga 10 februarie 2016 1

 

Partidele din România ar putea adopta o strategie comună pentru Republica Moldova. Spațiu mediatic comun, susținerea Mitropoliei Basarabiei, infrastructură care să conecteze malurile de Prut sunt câteva dintre aspecte vizate de proiectul elaborat de senatorul Viorel Badea și profesorul Radu Carp.

Sursă foto: romanianultras.net

Sursă foto: romanianultras.net

În viziunea inițiatorilor proiectului, strategia comună ar elimina riscul capturării tematicii Republica Moldova de interesele politice trecătoare de la București și ar servi drept bază de relaționare cu Chișinăul tuturor guvernelor care se vor forma în România.

Chestiunea basarabeană nu trebuie să fie o chestiune jucată partizan politic, trebuie să fie o chestiune care să evolueze la nivel național, între toate partidele politice și sper să fie asumată ca atare și de celelalte partide”, a declarat parlamentarul liberal Viorel Badea în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit strategiei propuse, România urmează să-și întărească titlul de principalul susţinător al integrării europene a Republicii Moldova, să promoveze limba şi cultura româna și să unifice spațiului mediatic din România și Republica Moldova prin acordarea unei atenții sporite postului TVR Chișinău și postului de radio Radio Chișinău, promovarea presei de limbă română și utilizarea în același scop a rețelelor de socializare.

Susţinerea activităţii Mitropoliei Basarabiei, facilități și programe în învăţământul preuniversitar și învăţământul superior, dar și simplificarea procedurilor de redobândire a cetăţeniei române de către foştii cetăţeni români din Republica Moldova şi descendenţii acestora, reprezintă alte obiective ale proiectului care a ajuns în atenția portalului Deschide.md.

În domeniul transporturilor, România și-ar dori extinderea mai multor curse de tren până la Ungheni, construcţia, pe termen mediu, a unei căi ferate cu ecartament european pe ruta Chişinău – Ungheni, reabilitarea podului Fălciu (România) – Cantemir (Republica Moldova), promovarea transportului aerian între cele două ţări, cu respectarea acquis-ului UE, prin: revizuirea politicii tarifare a TAROM pentru cursele Bucureşti – Chişinău, în vederea creşterii numărului de pasageri.

Interconectarea instituţiilor din domeniul afacerilor interne, dar și combaterea în comun a corupţiei sunt alte două aspecte la care se referă strategia propusă de Viorel Badea și Radu Carp.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. see this 14 iunie 2018 at 11:20 - Reply

    I simply want to tell you that I am just all new to blogging and site-building and absolutely savored your blog site. Very likely I’m planning to bookmark your blog . You certainly come with terrific articles and reviews. Appreciate it for sharing with us your webpage.

Leave A Response »