web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Vicepreşedintele PLDM, declaraţii despre Unire

Liviu G. Stan 21 martie 2016 0

 

Vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, discută despre declaraţiile unioniste ale colegului său de partid Tudor Deliu, liderul fracţiunii democrat-liberale din Parlamentul Republicii Moldova. 

 

Sursă foto: rfi.ro

Sursă foto: rfi.ro

Săptămâna trecută, într-un schimb de comentarii cu un utilizator Facebook, Tudor Deliu a venit în premieră cu o poziţie fermă în favoarea unirii Republicii Moldova cu România.

Întrebat ce părere are despre soluţia reunificării, liberal-democratul a răspuns: „Este singura noastră cale de viitor! Doar împreună cu patria noastră lingvistică, religioasă şi tradiţională putem izbăvi! Eu cred, la fel cum spune şi Dl Preşedinte Filat, că singura soluţie pentru criza actuală din Republica Moldova este Unirea cu România! Avem o istorie comună, aceeaşi limbă şi acelaşi neam”.

Vadim Pistrinciuc a discutat despre poziţia unionistă a lui Tudor Deliu într-un interviu oferit jurnaliştilor de la Deschide.md.

Partea care a stârnit uimire şi confuzie la Chişinău din afirmaţiile lui Deliu este aceea că fostul premier al Republcii Moldova Vlad Filat ar fi optat pentru unirea cu România.

„Eu nu am auzit de la domnul Filat astfel de declaraţii în ultima vreme, dar el întodeauna a optat pentru relaţii foarte şi foarte apropiate cu România. Subiectul Unirii trebuie tratat cu maximă atenţie, pentru că este unul sensibil, iar unii care, deşi au o mulţime de pârghii ca să rezolve anumite probleme, când se îngloadă, ridică mâinile în sus, cu drapelul României, şi strigă «UNIRE!»… Eu cred într-o unire de alt gen: nu în aia care porneşte de la tot felul de trâmbiţaşi, dar în cea care pleacă de la grupuri de lucru pentru armonizarea legislaţiei. La noi însă Unirea este îmbrăţişată de politicieni doar atunci când văd că nu mai alte soluţii…”, a declarat Vadim Pistrinciuc în interviu.

„Am foarte mulţi colegi şi prieteni care sunt unionişti, chiar părinţii mei împărtăşesc acest ideal, dar eu mă refer, în mod special, la cei din Parlament, de la guvernare, la cei din Primăria Chişinău care, atunci când nu pot face apeduct normal, iau drapelul în spate şi strigă «Unire!». Noi am mai avut un unionist care se suia prin copaci şi striga «Unire!» (Iurie Roşca – n.r.) şi care, acum, numai unionist nu e…”, a mai comentat vicepreşedintele PLDM.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »