web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Al doilea Congres al Diasporei Unioniste. Declaraţia adoptată

Liviu G. Stan 27 martie 2016 1

 

Vineri, 25 martie, şi sâmbătă, 26 martie, la Chişinău a avut loc cea de-a II-a ediţie a Congresului Diasporei Unioniste, organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Foto: Constantin Grigoriţă

Foto: Constantin Grigoriţă

0927b782-2501-40ef-bc3c-9cd3edb429e1

Foto: Constantin Grigoriţă

În cadrul Congresului, participanţii au adoptat o declaraţie privind unirea Republicii Moldova cu România.

Participanții la al doilea Congres al Diasporei Unioniste, organizat de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” în perioada 25-26 martie la Chișinău, reprezentanți ai asociațiilor de români originari de pe ambele maluri ale Prutului stabiliți în țările Uniunii Europene, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Canada, China, Elveția și alte părți ale lumii, milităm pentru eliminarea totală și imediată a consecințelor create de evenimentele nefaste în urma pactului Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939.

 

În consecință, considerăm:

 

– Există o singură Diasporă Românească, constituită din persoane originare din România, Republica Moldova, precum și etnici români din jurul granițelor, stabiliți pe alte meridiane;

 

– Evoluția situației din ultimul an din România și din Republica Moldova – pe plan politic, economic, a funcționării instituțiilor și a combaterii corupției, cât și a situației pe plan internațional – tensionarea relațiilor între Rusia și lumea occidentală, face ca Reunificarea să se impună ca soluție unică pentru viitorul european al Republicii Moldova;

 

– Acțiunea noastră de denunțare a pactului Ribbentrop-Molotov și lupta pentru Reunificare o continuă pe cea desfășurată de exilul românesc anticomunist.

 

DECLARAȚIE

 1. De la primul Congres al Diasporei Unioniste, unioniștii au desfășurat numeroase evenimente care au apropiat ireversibil momentul Reunificării. Totodată, remarcăm faptul că demersurile pro-unioniste adresate autorităților de la București și Chișinău au fost ignorate.

 

 1. Cerem să se prevadă expres în Constituția României Reîntregirea țării.

 

 1. Cerem Parlamentului României să adopte imediat legislația cu privire la recunoașterea cetățeniei române în termen de 30 de zile pentru cei ce și-au pierdut-o în consecința pactului Ribbentrop-Molotov, și pentru  descendenții acestora.

 

 1. Cerem clasei politice de pe ambele maluri ale Prutului să-și asume drept obiectiv primordial Reîntregirea națională.

 

 1. Cerem crearea unui Minister al Reîntregirii la București și Chișinău care să pregătească procesul Reunificării.

 

 1. Cerem guvernelor României și Republicii Moldova să faciliteze pătrunderea mass-mediei românești în Republica Moldova și viceversa, și să restituie frecvența teritorială națională a postului TVR în Republica Moldova.

 

UNIREA FACE PUTEREA.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

 1. Rarița Sadoveanca 27 martie 2016 at 14:20 - Reply

  27 martie 2016-
  Rusofonul Valeriu Perov din Bălți,
  actualmente student la Sacramento, SUA,
  militează pentru Re-Unirea RM cu România-
  /chiar dacă este amenințat fizic de teroriștii ocupanți/-
  https://www.youtube.com/watch?v=71rv2E0xMWs

Leave A Response »