web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Politicienii, interpelați de mame: Gustaţi din meniul pe care îl au copiii noştri zilnic în şcoli şi grădiniţe

Iulia Modiga 7 aprilie 2016 1

 

Jurnalista Carolina Chirilescu, mamă a doi copii, adresează o scrisoare deschisă întregii clase politice de la Chișinău, prin intermediul căreia semnalează aspecte ale inegalității sociale din Republica Moldova, vizibile chiar în cantina instituțiilor de învățământ.

Sursă foto: independent.md

Sursă foto: independent.md

Adresez această scrisoare deschisă tuturor miniştrilor, deputaţilor acestei ţări. Domnule Pavel Filip, Dvs. știți cu ce sunt hrăniţi copiii în şcoli şi grădiniţe? De ani buni în bugetul statului se găsesc doar 12.65 lei pentru alimentaţia unui copil din grădiniţe, iar în satele R.M de la primărie se alocă 10 lei, în raionul Căuşeni 6 lei. Câte discriminare. Doamna ministră Ruxanda Glavan, ştiţi oare că micuţii primesc aproape zilnic de 3 ori terci, pâine, dar niciun fruct proaspăt, iar medicii bat alarma, deoarece cresc cazurile de obezitate, dereglări gastro intestinale, alergiile ş.a. Suntem o ţară agrară, unde sunt fructele şi legumele proaspete de sezon domnilor de la guvernare??? Conform legii se procură produse alimentare pentru instituţiile de învăţământ la cel mai mic preţ, cine răspunde de calitate???  În timp ce preţurile cresc de la an la an, dvs.  faceţi economie pe sănătatea copiilor?

Domnule Andrian Candu aveţi şi dvs copii, şi sunt absolut sigură că ei nu frecventează instituţiile de învăţământ de stat, dar totuşi, v-aş ruga măcar odată să gustaţi din meniul pe care îl au copiii noştri zilnic în şcoli şi grădiniţe, mai ales în sate. Domnilor demnitari adoptaţi legi doar care vă convin vouă şi uitaţi cu desăvârşire de copii. Ai voştri au parte de maşini, genţi, haine de lux, așa-i Violeta Ivanov? Dar ai noştri copii nici măcar de un măr proaspăt zilnic la grădiniţe.

Citiți integral scrisoarea în publicația Ea.md.

Potrivit Centrului de Investigații Jurnalistice, aproximativ 20.000 de copii se îmbolnăvesc în fiecare an din cauza alimentaţiei nesănătoase. Bolile aparatului digestiv ocupă, de mai mulţi ani, locurile trei şi patru în topul celor mai frecvente probleme de sănătate ale copiilor.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Catița din Dobrica 8 aprilie 2016 at 03:34 - Reply

    Copiii sunt viitorul nostru, viitorul acestui pământ românesc, Re-Unit cu România. De asta, politicienii, mafioții, etc. nu doresc ca copiii și elevii să se dezvolte normal și eficient.
    Președintele de paie Nicolae Timofte a mărit la mii de euro doar salariile judecătorilor din justiția moldavă pro-rusească cea mai coruptă din Europa. Dar n-a făcut nimic pentru învățători și educatori. Lor trebuie să li se mărească salariile ca să aibă forțe și sănătate să educe viitorii cetățeni. Fără copiii educați și inteligenți nu avem Viitor ! Asta trebuie să fie prioritatea Guvernului, Parlamentului și a instituțiilor oficiale.
    Jos haita mafiotică !

Leave A Response »