web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Noaptea minţii // Başcanul din UTA Găgăuzia vrea să participe la procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Tiraspolul se declară năucit

Liviu G. Stan 16 aprilie 2016 1

 

Aşa-zisul “minister de Externe” al regiunii separatiste transnistrene a rămas perplex în faţa declaraţiilor başcanului din UTA Găgăuzia, Irina Vlah, care cere regiunea autonomă pe care o administrează să participe la procesul de reglementare a conflictului de pe Nistru în formatul „5+2”. 

irina_vlah

Într-un comunicat de presă, Tiraspolul menţionează că başcanul nu are în sarcină reintegrarea regiunii transnistrene şi că este haios să fie utilizată să fie utilizată experienţa găgăuză pentru soluţionarea acestui conflict îngheţat, informează Deschide.md.

Mai mult, însărcinaţii cu pretinsa “diplomaţie” de pe teritoriul separatist susţin că declaraţiile Irinei Vlah sunt paradoxale, în sensul că autonomia găgăuză nu are cum să reprezinte un model de bună funcţionare administrativă, din moment ce regiunea transnistreană înregistrează un flux masiv al locuitorilor din UTA Găgăuzia care vin în stânga Nistrului pentru a-şi găsi locuri de muncă.

Irina Vlah a declarat ieri, într-o emisiune televizată, că UTA Găgăuzia ar putea deveni un exemplu de succes economic pentru regiunea transnistreană, dacă în autonomia găgăuză ar fi create condiţii pentru dezvoltare economic şi pentru atragerea investiţiilor.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Lecityna von Wytryon 16 aprilie 2016 at 22:23 - Reply

    Maimuta asta bleaga sa-si repare ulitele cu gauri ca dupa bombarsament si dupa aia, daca o vrea sa-i asculte gangurelile, sa mai ciripeasca..:P

Leave A Response »