web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Traian Băsescu a făcut lobby pentru R. Moldova la Londra

Iulia Modiga 8 iunie 2011 1

Preşedintele României, Traian Băsescu, a efectuat în zilele de 6-7 iunie a.c. o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. În cadrul acestei deplasări, preşedintele Băsescu a avut o întrevedere cu premierul britanic David Cameron, cu care a discutat despre extinderea parteneriatului strategic dintre România şi Marea Britanie, cooperarea militară dintre cele două state, programul comun de lucru pentru promovarea creşterii economice în Uniunea Europeană, încurajarea reformelor democratice în vecinătatea Uniunii, precum şi despre extinderea Uniunii Europene spre Balcanii de Vest, Republica Moldova şi Turcia.

După întrunire, Traian Băsescu a acordat un interviu publicaţiei The Telegraph, în care a declarat că numărul statelor membre ale Uniunii Europene ar putea creşte până în 2018-2020, de la 27 la 35. „Urmărim posibila extindere. Poate că acum nu este momentul potrivit pentru a lua acest subiect în discuţie, dar este clar că ambele ţări susţin integrarea Balcanilor de Vest, integrarea Republicii Moldova şi a Turciei. Acestea sunt două puncte de vedere comune între Bucureşti şi Londra. Ne putem imagina o Uniune Europeană extinsă în Balcanii de Vest, prin Moldova şi Turcia. În momentul de faţă însă nu ne putem imagina o Uniune Europeană extinsă. Vor fi în jur de 35 de state membre până în 2018 sau 2020, când procesul va fi finalizat“, a precizat şeful de stat.

În cadrul vizitei de două zile la Londra, preşedintele Traian Băsescu a ţinut un discurs la „The London School of Economics and Political Science”, a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti la sediul Ambasadei României, precum şi cu oameni de afaceri britanici la Guildhall – City of London.

Foto: Eddie Mulholland/The Telegraph

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. look at this site 14 iunie 2018 at 12:49 - Reply

    I simply want to say I am beginner to blogging and honestly savored your web-site. Probably I’m going to bookmark your blog . You surely come with good article content. Bless you for revealing your blog site.

Leave A Response »