web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Fost adjunct din CNA: „Iurie Leancă este următorul după Shor”

Liviu G. Stan 28 iunie 2016 0

 

Fostul premier de la Chişinău Iurie Leancă este următorul pe lista celor carte vor fi traşi la răspundere în cazul devalizărilor de la Banca de Economii, după Ilan Shor. Afirmaţia îi aparţine lui Mihail Gofman, fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA.

Iurie Leanca

„Grupul secret a ajuns la nişte chestii bizare despre ceea ce se întâmpla în sistemul bancar. Au fost implicate toate structurile de stat în acest caz, inclusiv Banca Națională. Emisia principală de 16 milioane de acțiuni, care echivalau cu 80 de milioane de lei, a fost una fictivă. Grupul a depistat că banii cu care s-au procurat aceste emisii suplimentare aparțin Băncii de Economii. Împrumutul acordat de BEM unei companii, adică 50 milioane de dolari, care urma să cumpere tehnică de calcul, birotică și urma să ajungă în Moldova. Dar suma aciruclat în diferite companii offshore și până la urmă au fost plasate ca depozite la Banca de Economii. În august 2013, CNA a demonstrat că a fost o escrocherie. Informația a fost furnizată tuturor structurilor de stat: Igor Corman, Iurie Leancă, Ion Butmalai (…) Iurie Leancă este următorul după Shor. Lista este foarte lungă, este pe criterii politice, mulţi vor fi traşi la răspundere. O să urmeze funcţionari publici de la diferite ministere şi alte structuri. Am încercat să fac ceva atunci, în 2013, să opresc furtul miliardului, a fost cineva la mine şi mi-a spus să mă opresc. Dar eu am acumulat informaţie”, a declarat Gofman în emisiunea INTERPOL de la TV7.

Procuratura Anticorupţie a reacţionat la declaraţiile făcute Mihail Gofman, dispunând citarea, pentru data de 5 iulie 2016, ora 09.30, a fostului angajat CNA, pentru a fi audiat în conformitate cu prevederile legale.

Conform serviciului de presă al Procuraturii Generale, investigarea cazului fraudelor din sectorul financiar-bancar constituie „o prioritate pentru activitatea Procuraturii Anticorupţie la această etapă şi vor fi luate în calcul toate informaţiile care vor pemite sporirea eficienței investigațiilor şi asigurarea recuperării prejudiciilor aduse intereselor publice şi private”.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »