web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Rep. Moldova participă în România la Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru

Liviu G. Stan 3 iulie 2016 0

 

Republica Moldova va participa în România la Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru.

festival

Evenimentul se va desfăşura în perioada 4 – 11 iulie, la Suceava, şi este organizat de U.N.A.T.C. Bucuresti, cu sprijinul Institutului Cultural Român, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria și Consiliul Local Suceava și SIF Moldova, în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Asociaţia „Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava”.

La festival vor participa trupe de teatru de la: Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti; Universitatea de Arte Târgu-Mureş; Universitatea „Lucian Blaga”, Departamentul de Artă Teatrală (Sibiu); Universitatea de Arte ,,George Enescu”, Facultatea de Teatru (Iaşi); Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere, Departamentul de Artă Teatrală (Craiova); Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB (Cluj Napoca); Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice, Facultatea de Teatru, Film si Dans (Republica Moldova – Chişinău); Lodz Film School (Polonia); VSMU, Academy of  Performing Arts, Bratislava (Slovacia); NATFA, National Academy for Theatre and Film, Sofia (Bulgaria); Universitatea ”Dunărea de jos” (Galaţi).

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru a câştigat atenţia şi interesul oamenilor de teatru din Europa prin cele două ediții anterioare. Festivalul şi-a propus, încă de la prima ediţie, să înlesnească schimburile de experienţă între şcolile de teatru din Europa, urmărind promovarea valorilor culturale naţionale şi internaţionale. Intenţia organizatorilor este aceea de a contribui la dezvoltarea culturală locală şi regională, creând posibilitatea dezvoltării unor parteneriate internaţionale.

Pentru realizarea acestui scop, pe lângă prezentarea spectacolelor, sunt programate întâlniri cu publicul, având ca temă prezentarea şcolilor invitate şi dezbaterea spectacolelor vizionate. Ecourile pozitive ale primelor două ediţii şi publicul numeros care a fost prezent au confirmat beneficiile acestei inţiative şi au întărit convingerea organizatorilor de a continua festivalul. Facultăţile invitate au răspuns prompt şi cu entuziasm solicitării organizatorilor, așa încât și a treia ediţie a FIST va aduce la Suceava spectacole reprezentative ale şcolilor de teatru din ţară şi din Europa. Pe lângă facultăţile invitate, sunt solicitări și din partea altor şcoli de teatru care au participat în trecut la FIST sau pur si simplu au aflat de existenţa lui.
 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »