web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Înfrățire simbolică între sectorul 1 din București și mai multe localități din Rep. Moldova

Iulia Modiga 7 iulie 2016 0

 

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, și zeci de tineri din Republica Moldova au parafat în mod simbolic joi, 7 iulie, acordul de înfrățire administrativă între sectorul 1 și o serie de localități din stânga Prutului, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul primăriei. În cadrul întâlnirii au fost avansate o serie de potențiale localități partenere pentru sectorul 1 urmând ca, în viitoarele ședințe ale Consiliului Local să se pună bazele actului administrativ propriu-zis de înfrățire.

foto delegație din Chișinău

Permiteți-mi să-mi exprim totodată bucuria și sprijinul meu pentru idealul vostru, care este și al nostru. Doresc să vă asigur că vom face tot ce ne stă în putință, eu și colegii mei, pentru ca anul 2018, când vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire, să ne prindă într-o relație mult mai apropiată de Republica Moldova. În mine veți găsi tot timpul un partener și îmi doresc ca împreună să realizăm înfrățirea administrativă a Sectorului 1 cu cât mai multe localități din Republica Moldova”, a declarat edilul sectorului 1 al Capitalei, se arată într-un comunicat al Serviciului Imagine, Mass-Media și Informatică al Primăriei Sectorului 1.

foto delegație din Chișinău

„Am vrut, în mod simbolic, să începem campania în România cu Sectorul 1, supranumit și <<Capitala Capitalei>>. Înfrățirea dintre primarul Sectorului 1 și Sorin Becciu, reprezentantul tinerilor unioniști, este piatra de temelie a parteneriatului administrativ dintre Sectorul 1 și celelalte localități din Basarabia. Astăzi este momentul să ne reîntregim familia și cercul de prieteni, să dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi în interiorul unui stat puternic și stabil. Astăzi este momentul să înfrățim om cu om”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Evenimentul face parte din campania Acțiunii 2012 „Vara înfrățește Țara”, prin care se vor realiza 100 000 de înfrățiri virtuale în perioada iunie – final de septembrie. Înfrățirile între românii din Țară și cei din Republica Moldova se vor face prin intermediul platformei online www.basarabia-acasa.ro, care oferă celor interesați materiale atractive despre realităților sociale și culturale din România și Republica Moldova.

Startul campaniei va fi dat în mod simbolic vineri, 8 iulie, la ora 18.00,  printr-un flash-mob, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 la Kilometrul 0, în fața Bisericii Sfântul Gheorghe Nou. Zeci de tineri din Republica Moldova vor fi întâmpinați de unioniștii din Capitală cu drapele tricolore și pancarte cu mesaje despre viitorul comun al celor două state românești.

Pe parcursul ultimului an, 1000 de primari din România și Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrățire și 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului. Prin intermediul campaniei „Vara înfrățește Țara”, fiecare persoană din România va avea oportunitatea de a vizita Republica Moldova și fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce își dorește despre România chiar din teren, precizează unioniștii.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »