web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

O tânără din Rep. Moldova către Traian Băsescu: „Vara asta, 100.000 de basarabeni vizitează România și cer Unirea. Ce facem?”

Iulia Modiga 8 iulie 2016 2

 

50 de tineri din Republica Moldova care se află pentru prima oară în România, în cadrul programului național „Cunoaște-ți Țara”, derulat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, au avut vineri o întrevedere cu fostul președinte Traian Băsescu. La întâlnire, liderul PMP s-a ”înfrățit” cu două basarabence, Valeria și Veronica. Una dintre ele i-a adresat o întrebare care stă pe buzele tuturor unioniștilor din stânga Prutului.

fratii-in-veci-vor-fi-frati

Odată ne-ați spus că unirea o să se înfăptuiască atunci când noi o să o cerem. Noi, pe tot parcursul acestei veri, în număr de 100.000 de basarabeni trecem Prutul, ne vizităm țara și ulterior cerem unirea. Deci ce facem?”, l-a întrebat Valeria pe fostul șef al statului.

O să o facem! Vă trebuie un vot în Parlamentul de la Chișinău, că la București îl obțineți în 24 de ore, un vot în Parlamentul de la Chișinău sau un referendum, dar cum referendumul am văzut ce iese cu el în Marea Britanie, mai bine un vot responsabil în Parlament. Eu sunt unul dintre cetățenii care are cetățenie de la frontiera de vest până la Nistru și puțin dincolo”, a răspuns Traian Băsescu.

100 000 de înfrățiri virtuale, de la om la om, vor avea loc în perioada iunie – final de septembrie. Înfrățirile între românii din Țară și cei din Republica Moldova se vor face prin intermediul platformei online www.basarabia-acasa.ro, care oferă celor interesați materiale atractive despre realităților sociale și culturale din România și Republica Moldova.

Startul campaniei va fi dat în mod simbolic vineri, la ora 18.00,  printr-un flash-mob, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 la Kilometrul 0, în fața Bisericii Sfântul Gheorghe Nou. Zeci de tineri din Republica Moldova vor fi întâmpinați de unioniștii din Capitală cu drapele tricolore și pancarte cu mesaje despre viitorul comun al celor două state românești.

Pe parcursul ultimului an, 1000 de primari din România și Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrățire și 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului. Prin intermediul campaniei „Vara înfrățește Țara”, fiecare persoană din România va avea oportunitatea de a vizita Republica Moldova și fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce își dorește despre România chiar din teren, precizează unioniștii.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

 1. =Dochița dela Fântâna Zânelor= 8 iulie 2016 at 23:34 - Reply

  NUMAI RE-UNIREA CU ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ –
  VECHEA DACIE STRĂ-BUNĂ
  NE ESTE SALVAREA ȘI REVENIREA
  LA NORMALITATE !
  – ÎN BAZA RESTABILIRII ACTULUI RE-UNIRII DIN 27 MARTIE 1918
  VOTAT DE SFATUL ȚĂRII DE LA CHIȘINĂU !

 2. official site 14 iunie 2018 at 12:46 - Reply

  I just want to mention I am just newbie to blogging and seriously savored you’re web page. More than likely I’m planning to bookmark your blog . You amazingly have excellent writings. Thank you for sharing your webpage.

Leave A Response »