web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Parlamentar al României: Unirea este un deziderat pe care trebuie să îl ducem la bun sfârșit

Iulia Modiga 4 august 2016 1

 

Subiectul unirii României cu Republica Moldova este preocupare și pentru românii din diaspora. În contextul unei întâlniri cu comunitatea românilor din Londra, senatorul Viorel Badea a răspuns întrebărilor referitoare la reîntregirea națională adresate de Alex Ostafe, membru al comunității.

Foto: Cristina Zelinschi

Foto: Cristina Zelinschi

Eu cred ca unirea cu Basarabia este un sentiment pe care îl avem toți românii, este un deziderat pe care noi trebuie să-l ducem la bun sfârșit, este o misiune pe care fiecare dintre noi o avem atunci când înțelegem cu adevărat care este identitatea noastră. Unirea cu Basarabia trebuie construită în așa fel încât să ne reprezinte pe noi ca neam”, a declarat parlamentarul.

Viorel Badea a precizat că există anumiți pași pentru a urgenta procesul Unirii. „Fiecare dintre noi trebuie să-și facă datoria acolo unde este. Trebuie să comunicăm mai bine cu basarabenii, trebuie să investim în Rep Moldova, trebuie să creăm instituții comune, să ne educăm copiii în comun, trebuie să refacem acea infrastructură care a fost distrusă acum câțiva zeci de ani șo care ne-a îndepărtat unii de ceilalți”, a spus acesta.

În același context, Badea a vorbit despre proiectul lansat de PNL cu privire la redobândirea cetățeniei române într-un termen de 35-45 de zile, „condiție esențială a refacerii unității la nivel uman și spiritual”.

 

Senatorul a pledat pentru înlăturarea prin cunoașterea istoriei a tuturor stereotipurilor care circulă în stânga Prutului. De asemenea, i-a îndemnat pe românii din Țară să viziteze Republica Moldova. „Trebuie să ducem istoria adevărată peste Prut. Trebuie să dăm la o parte toate clișeele care i-au făcut până acum prizonierii unui mod de gândire injust. Și ceea ce este cel mai important este ca noi, oamenii politici, să facem apostolat în Basarabia. Nu cred că este imposibil pentru un parlamentar dintr-un județ de frontieră ca odată la patru săptămâni să meargă în Basarabia, să se întâlnească cu primarii, cu oamenii, să vorbească de România, să le vorbească de națiunea română, în așa fel încât noi să evenim atractivi pentru basarabeni”, a punctat acesta.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. look at this site 14 iunie 2018 at 07:12 - Reply

    I just want to mention I am just all new to weblog and actually savored you’re web site. Likely I’m want to bookmark your website . You certainly have outstanding articles. Thanks a lot for sharing your web site.

Leave A Response »