web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Petrişor Peiu (FUMN): „Practic, acum Republica Moldova a devenit oficial o nouă Grecie, dar fără un Tsipras”

Liviu G. Stan 27 septembrie 2016 0

 

 

Expertul în economie al Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN), Petrişor Peiu, analizează cerinţa adresată de FMI Rep. Moldova privind furtul celebrului miliard de dolari din sistemul bancar – şi anume, trecerea acestor bani la datoria publică. 

Sursă imagine: cugetliber.ro

Sursă imagine: cugetliber.ro

„Răspunderea juridică pentru transferurile din 25-26 noiembrie 2014 aparține în totalitate guvernului Iurie Leancă (Leancă- premier, Arapu- ministru de finanțe și Efrim-ministrul justiției) și Consiliului de Administrație al BNM (guvernator Draguțanu)”, scrie Peiu într-o postare pe Facebook.

În ceea ce priveşte răspunderea politică pentru acest dezastru bancar care a lovit decisiv în PIB-ul Republicii Moldova, expertul consideră că aceasta aparţine „partidelor care dețineau acel guvern: PLDM (Vladimir Filat), PDM (Vladimir Plahotniuc și Marian Lupu) și PLR (Ion Hadârcă)”.

„Răspunderea morală aparține protectorilor acestor partide și lideri din afara Republicii Moldova; mă refer aici la toți liderii europeni (în frunte cu dna. Merkel) care au cauționat regimul Filat și care îl cauționează încă pe Iurie Leancă precum și la toți ocrotitorii români ai lui Filat, Leancă și Plahotniuc, începând cu Traian Băsescu și Vasile Blaga («frații lui Filat») și terminând cu Klaus Iohannis (care i-a vizitat la sediu pe Filat și Leancă chiar în decembrie 2014!!!!), trecând prin Victor Ponta (prietenul lui Leancă) și Titus Corlățeanu (susținătorul lui Plahotniuc la București)”, se mai arată în postarea lui Petrişor Peiu.

„Să mai adaug că am sentimentul că Bucureștiul oficial pare că joacă în tabăra anti-românului Marian Ilici Lupu iar Bucureștiul ong-istic în tabăra Maiei Sandu, creația politică a PLDM, omul lui Filat și Leancă? Și da, FMI are în totalitate dreptate cerând trecerea «miliardului furat» la datoria publică, era inevitabil să se întâmple asta. Practic acum Republica Moldova a devenit oficial o nouă Grecie, dar fără un Tsipras…”, mai notează expertul FUMN.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »