web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Expert: Rep. Moldova, una dintre piesele „orderismului” putinist

Liviu G. Stan 15 noiembrie 2016 2

 

 

Moscova încearcă să exploateze la maxim „vidul de putere” existent în SUA până la instalarea noului preşedinte în funcţie. Iar Republica Moldova este doar una dintre piesele acestei strategii. Opiniile îi aparţin expertului Valentin Naumescu. 

Sursă foto: truthfeed.com

Sursă foto: truthfeed.com

„Moscova încearcă să exploateze la maximum ceea ce s-ar putea numi un vid de putere, de legitimitate, până la instalarea viitorului președinte. Ofensiva strategică a început de mai mult timp. Mai sunt câteva luni în care administrația de la Washington nu se poate angaja în proiecte de anvergură, în negocieri de substanță, chiar și după 20 ianuarie 2017, echipa fiind nouă”, a declarat Naumescu într-un interviu oferit Revistei 22.

Republica Moldova, Ucraina, Turcia, Siria – sunt doar câteva dintre statele pe care puterea de la Kremlin încearcă să le agaţe într-un năvod geostrategic pe fondul tranziţiei dintre administraţiile prezienţiale de la Casa Albă.

„Rusia profită, pescuiește în ape tulburi, se înșurubează, câștigă poziții de adâncime și de permanență în Siria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, dar și în țări UE precum Italia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Bulgaria, de care noul președinte american nu va putea decât să ia act, ca opțiuni locale. Este politica faptului împlinit. Obiectivul Moscovei pe termen lung este, de fapt, negocierea unei noi ordini europene și globale, sub umbrela promovării orderismulului, care respinge ordinea liberală post-Război Rece și care, în esență, ar însemna refacerea balanței de putere între Rusia și Statele Unite”, a mai explicat Valentin Naumescu.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

 1. Rarița dela Chilia Dunării 15 noiembrie 2016 at 12:05 - Reply

  Alegerile ne-au fost Furate și Fraudate !
  Cerem Alegeri repetate în Aprilie 2017 !
  CEC- Lebedinschi și Ciocan = slujitorii lui Curcan !
  Jos Hunta teroristă dondonistă mafiotică criminală !

  • Andrei 27 noiembrie 2016 at 14:00 - Reply

   Vorba veche Moldoveneasca: Sa suga romanii РULA ca Moldova nu-i a lor!

Leave A Response »