web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Frontera Resourses. Americanii vin după hidrocarburi în Rep. Moldova

Liviu G. Stan 16 noiembrie 2016 0

 

O companie internaţională – Frontera Resourses – a câştigat o licitaţie pentru explorare şi extracţie de hidrocarburi în Republica Moldova.

frontera_resources

Frontera Resourses, companie americană din domeniul petrolului şi gazelor naturale, urmează să negocieze termenii adecvaţi pentru un contract cu Guvernul de la Chişinău, prin intermediul filialei sale care activează pe flancul estic al Europei, Frontera Resourses International LLC, informează London South East.

Frontera Resourses, înfiinţată în 1996, a apărut în analizele economice legate de fostele republici sovietice în 2015, fiind considerată o corporaţie care ar putea reduce dependenţa de gazul rusesc. La acea dată, Frontera Resourses activa în Georgia şi SUA anunţau lansarea unui parteneriat cu această companie, care operează pe pieţele emergente.

În cadrul unei discuţii purtate la think-tank-ul Atlantic Council despre soarta Parteneriatului Estic anul trecut, Republica Moldova a fost unul dintre subiectele de discuţie privind Frontera Resourses. “Acest parteneriat ne va ajuta să extindem activitatea noastră prin Ucraina de-a lungul estului Europei, în special pentru a include Georgia şi Republica Moldova”, explica atunci politicianul american John M. Huntsman Jr.

Strategia Frontera este aceea de a căuta oportunităţi în bazinele cunoscute din întreaga lume ca fiind purtătorare de hidrocarburi şi unde contextele geopolitice sau economice au dus la izolarea lor într-o periferie a intereselor sau la un stadiu de subdezvoltare.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »