web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

George Simion: “Dodon înseamnă întoarcerea la epoca Voronin, represiuni împotriva a tot ce este românesc”

Liviu G. Stan 20 noiembrie 2016 2

 

Venirea lui Igor Dodon pe scaunul de preşedinte al Republicii Moldova înseamnă o întoarcere în “epoca lui Voronin”, consideră liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion. Unionistul este de părere că „șansele de a realiza unirea prin voința oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului ar fi fost mult mai mari dacă ajungea Maia Sandu președinte”.

george-simion

”Unirea trebuie să fie proiectul nostru de țară. Spre asta trebuie să tindem. Nu știu când va fi momentul intern favorabil, dar în mod clar șansele de a realiza unirea prin voința oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului ar fi fost mult mai mari dacă ajungea Maia Sandu președinte. În cazul unui referendum pentru unire, ea a spus că ar vota „da”. Acum vorbim, din păcate, doar de întoarcerea la epoca lui Voronin, de represiuni împotriva a tot ce e românesc în Republica Moldova și de o lipsă de coerență a României în relația cu Republica Moldova”, a declarat George Simion într-un interviu pentru DC News.

Liderul Acţiunii 2012 spune că unii dintre politicienii din România nu şi-au ascuns niciodată disponibilitatea de a-l sprijini pe oligarhul Vladimir Plahotniuc şi nici nu au dat semne că nu vor accepta vreun “derapaj din viitoarea președenție a lui Dodon”.

“Dodon e antiromân din punct de vedere politic”, a subliniat George Simion, adăugând că ar trebui să se înceapă anumite demisii în serviciile secrete pentru că “a ajuns președinte Dodon. Atitudinea lui Iohannis este de râs, dacă nu ar fi de plâns. Dacă până acum era mut, acum s-a trezit să vorbească primul. El a salutat primul ieșirea lui Dodon peședinte”.

 “Faptul că Iohannis a declarat că susține în continuare calea europeană a Republicii Moldova este un discurs perimat, e o limbă de lemn. Klaus Iohannis coordonează politica noastră externă. Nu a dat niciun semnal oamenilor să iasă la vot. România, cu precădere în ultimul an, a fost absentă total. Nu am contat nici prin președinte, nici prin Guvern”, a mai afirmat liderul unionist.

George Simion mai afirmă că de la învestirea Guvernului Cioloş şi până în prezent, orice linie de dialog cu unioniştii a lipsit cu desăvârşire: “Nu s-a discutat cu noi niciodată. Am fost ocoliți în mod intenționat. Noi am organizat acțiuni la care membri Guvernului nu aveau voie să absenteze. Spre exemplu, am organizat Congresul Primarilor din România și Republica Moldova, iar jumătate din primarii din Moldova, 450 din 900, au fost prezenți, dar nu a fost prezent niciun membru al Cabinetului. Mai mult, au fost interziși. Unii pe care îi cunoșteam personal au dorit să participe, dar li s-a spus să nu o facă. Pentru noi, ca organizație, acesta a fost cel mai rău guvern. Și iată rezultatele. Ei au transmis că mitingul nostru din București îl scoate pe Dodon președinte, dar ce mesaj a dat Cioloș la aceste alegeri? Ce mesaj a dat Klaus Iohannis? Nu a fost niciun mesaj, politica lor a fost egală cu zero”.

Citiţi aici interviul integral.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

 1. Rarița dela Chilia Dunării 21 noiembrie 2016 at 03:24 - Reply

  Ultima oră-
  —————————————
  Maia Sandu și alți lideri opozanți, cu documentele în mână
  și cu ajutorul avocaților independenți voluntari de peste hotare /din Estonia, Polonia, România, etc./
  TREBUIE SĂ DEA ÎN JUDECATĂ GUVERNUL MAFIOT ANTI-POPOR DE LA CHIȘINĂU
  pt. NEPERMITEREA MIILOR DE EST-MOLDOVENI ROMÂNI DE A VOTA la 13 Nov.2016
  ÎN CONFORMITATE CU CONSTITUȚIA-
  – LA CURTEA EUROPEANĂ a DREPTURILOR OMULUI CONSILIUL EUROPEI DE LA STRASBOURG/CEDO/
  -și LA TRIBUNALUL PENAL INTERNAȚIONAL DE LA HAGA /OLANDA
  ——————————————————————————
  ALEGERI PREZIDENȚIALE FURATE ȘI FRAUDATE !

  JOS HUNTA ROȘIE MAFIOTĂ TERORISTĂ !

  MAI BINE MORT DECÂT COMUNIST MINCIUNOS !

Leave A Response »